Geçtiğimiz gün Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda tanıtım ve teslim töreni gerçekleştirilen, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 71 adet yeni toplu ulaşım aracı Manisa’dan Turgutlu’ya konvoy halinde ulaştı. Araç önlerindeki Türk Bayrakları ile şehre giriş yapan araçlar, Atatürk Bulvarı güzergahından Turgutlu’da şehir turu yaptı. Turgutlu’ya hizmet edecek 11 araç ile diğer ilçelerde kullanılacak olan diğer araçların yer aldığı konvoya Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler eşlik etti. Korno çalarak şehir turu yapan araçlar halkın büyük ilgisini çekerken, Turgutlu turunun ardından araçlar güzergah üzerinden diğer ilçelere doğru yola çıktı. 

11 Araç 6 Güzergah Üzerinde Turgutlulular’ın Hizmetinde 

Yeni alınan araçların Turgutlu’ya hayırlı olmasını dileyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de araçlar ve seferleri hakkında bilgi verdi. İlçede 6 güzergah üzerinde hizmet verileceğini söyleyen Başkan Şirin, “Mahalleye dönüşen köylerin birbirleriyle ve ilçe merkezimiz arasında ulaşımı sağlayacak olan araçlarımızı

geçtiğimiz gün teslim almıştık. Bugün de hem ilçemizde hem de diğer ilçelerde hizmet edecek tüm araçlar şehir turuyla halkımıza tanıtıldı. Son teknolojiyle donatılmış 11 aracımız kameralı takip ve elektronik kartla ödeme sistemleriyle halkımızın hizmetinde olacak. Alçak tabanlı, engelli ve yaşlılarımızın kullanımına uygun bu yeni otobüsler önümüzdeki hafta hizmete girecek. Bu önemli hizmeti Turgutlulu hemşerilerimize sunan başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ve tüm idarecilere teşekkür ediyorum. Araçlarımızı kullanacak olan şoförlerimize de Allah kazasız belasız hizmet vermeyi nasip etsin” dedi. 

İşte Güzergahlar 

Turgutlu’da hizmet verecek 11 araç 6 güzergah üzerinde çalışacak. 

1.Güzergah; Urganlı Mahallesi, Yeniköy, Akçapınar, Derbent, Avşar, Turgutlu. 

2.Güzergah; Irlamaz Mahallesi, Aşağı Bozkır, Yukarı Bozkır, Güney, Kıran, Camii, Gökçealan, İğneci, Çıkrıkcı, Derbent, Avşar, Turgutlu. 

3.Güzergah; Irlamaz Mahallesi, Yayla, Osmancık, Dalbahçe, Avşar, Turgutlu. 

4.Güzergah; Avşar Mahallesi, Sarıbey, Musulcalı, Turgutlu. 

5.Güzergah; Musalar Yeniköy, Sinirli, Yakuplar, Temrek, İzzettin, Çampınar, Turgutlu. 

6.Güzergah; Çepnibektaş Mahallesi, Çatalköprü, Bozkır, Güney, Dağyeniköy, Aşağı bel, hacıisalar, Yunusdere, Ören, Kabaçınar, Kuşlar, Karaköy, Turgutlu.

Editör: TE Bilişim