2 Temmuz Perşembe günü 50. Yıl Alanı’nda verilecek geleneksel iftar yemeğinin ardından 7’den 70’e tüm Turgutlu halkına hitap edecek etkinlikler, 3-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Turgutlu Belediyesi,  3-12 Temmuz tarihleri arasında her akşam saat 21:30’da 50. Yıl Alanı’nda düzenlenecek programlarla Aşuk ve Maşuk, Geleneksel Orta Oyunu, tahta bacak, Hacivat-Karagöz, kukla tiyatrosu, Meddah ile sihirbaz gösterilerini Turgutlular için sahneleyecek. Ayrıca 3 Temmuz Cumartesi ve 11 Temmuz Cumartesi günleri de Tasavvuf Musikisi, Semazen ve fasıl grubu sahne alacak. Gölge Oyuncuları Kültür Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler ücretsiz ve halka açık olacak.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

 Ramazan Ayı’nın önemini vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, de öncelikle 2 Temmuz akşamı 50. Yıl Alanı’nda verilecek iftar yemeğine tüm halkı davet ederek, “3 Temmuz’dan itibaren 10 gün boyunca her akşam 50. Yıl Alanı’nda gerçekleşecek programlarla hem Ramazan Ayı’nın manevi havasını vurgulamayı hem de geleneksel kültürümüzün ögelerini bir kez daha hemşerilerimizle buluşturmayı amaçladık. Etkinliklerimizde her akşam vatandaşlarımıza Osmanlı şerbeti ve macunu, patlamış mısır ve pamuk şeker de ikram edeceğiz. Aynı zamanda camilerimizde de şerbet ikramlarımız olacaktır. Ramazan Ayı etkinliklerimizin şehrimizi hareketlendireceğini, alanı dolduracak olan vatandaşlarımızla bir araya gelmemize vesile olacağına da inanıyorum. Tüm hemşerilerimizin bu mübarek ayını bir kez daha kutlayarak Yüce Allah’ın bizleri hep birlikte sağlık, huzur ve mutlulukla bayrama ulaştırmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim