Turgutlu Belediyesi ilçe merkezinde yol yapım çalışmalarını sürdürürken diğer yandan büyükşehir yasası kapsamınında hizmet alanına giren eski köy ve beldelerin kullanışsız olan yollarına el attı. Parke taşı ihtiyacı olan mahallelerin tek tek ele alınacağı çalışmalar kapsamında 39 mahallenin muhtelif yerlerine 30 bin metrekarelik parke taşı döşenmesi programa alındı. İlk olarak Musalar Yeniköy Mahallesi'ne sevk edilen ekipler, önceliği mahallenin yoğun yerleşim alanları olmak üzere 3 bin 500 metrekarelik kilitli beton parke taşı döşemeye başladı.

30 Bin Metrekarenin İlk Taşı Döşendi

Uzun yıllardır kullanım güçlüğü çekilen yolların daha kaliteli ve güvenli hale getirileceğini söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Söz verdiğimiz gibi hizmet süremiz içinde en ücra köşede bile olmayan yolumuz kalmayacak. 30 bin metrekarelik parke taşı ihalesinin ardından yüklenici firma tarafından önceliği olan mahallelerde çalışmaları başlattık. İlk olarak Musalar Yeniköy Mahallesi'ne 3 bin 500 metrekare, ardından ihtiyaç miktarında diğer mahallelerimize uzanacağız. Bayramdan önce başlattığımız çalışmaları hız kesmeden bayramda da devam ederek, halkımızın yollarını daha kullanışlı hale getireceğiz” dedi.

Merkez Sokaklar da Parkeleniyor

İlçe merkezinde sürdürülen yol düzenleme çalışmalarına da değinen Başkan Şirin, “Fen İşleri Müdürlüğümüz'e bağlı ekiplerimiz de başta Albayrak Mahallesi Ecrin Sokak, Ergenekon Mahallesi Biçer Sokak, Şehitler Mahallesi Papatya Sokak olmak üzere pek çok noktada çalışmalarını sürdürüyor. Yol, kaldırım ve bordür çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

 
Editör: TE Bilişim