Başkan Çetin Akın tarafından okunan bildiride kişilerin özel ve aile hayatına zarar vermenin, kişisel hakları ihlal etmenini siyasetle bağdaştırılamayacağı, Turgutlu’nun temiz siyaset anlayışıyla yönetileceği aktarıldı. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“İlçelerimizin, şehirlerimizin ve ülkemizin kalkınması; yurttaşlarımızın en az sorunla, refah içerisinde yaşayabilmeleri amacıyla yönetim görevine talip oluyor ve sorumluluklarımızın gerektirdiklerini tüm gayretimizle yerine getirmeye çalışıyoruz. Yönetim görevini icra ederken de yönettiğimiz ilçenin, şehrin ve ülkemizin daha ileri seviyeye yükselebilmesi için elbette ki eleştirilerimizi paylaşıyor, görüşlerimizi belirtiyoruz. Siyasetin temel işlevi de zaten budur. Fakat siyaset yapmak adına kişilerin özel ve aile hayatına zarar vermek, kişisel hakları ihlal ederek tabir-i caizse ‘bel altından vurmaya çalışmak’ siyasetle asla bağdaştırılamaz. Bizler yönetim görevimize ve siyaset anlayışımıza kirli oyunları, şantaj, tehdit ve manipülasyonları hiçbir zaman alet etmedik ve etmeyeceğiz. Hiç kimsenin kirli siyasi emellerinin de parçası olmayacağız. Şantajla, tehditle karalama kampanyasına destek veren, alkış tutan kişi ya da kişileri de kamuoyu huzurunda vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Unutulmasın ki biz her zaman ve her koşulda Turgutlumuzu temiz siyaset anlayışıyla yönetmeye devam edecek, bu güzel kentimizi kirli oyunlardan, ahlak ve etik dışı siyasi anlayıştan uzak tutacağız.”

Mart ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Çetin Akın, Sabiha Gökçen, Muhsin Yazıcıoğlu, Aşık Veysel, Müslüm Gürses, Sadri Alışık, Halit Akçatepe, Belgin Doruk, Çetin Emeç, Tayfun Talipoğlu, Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan başta olmak üzere mart ayında vefat eden isimleri andı.

Devrim Yasalarının kabulünün 97. yıl dönümü dolayısıyla görüşlerini paylaşan Başkan Çetin Akın, Hilafet ile Şeriye ve Evkaf Bakanlığının kaldırılması, Tevhid-i Tedrisat yasasının kabul edilmesini kapsayan Devrim Yasalarının kabulü ile cumhuriyet ve laiklik temelinde; bilim, eğitim, hukuk ışığında Türkiye için yeni bir dönemin başlamış olduğunu söyledi. Başkan Çetin Akın, “Varlıklarıyla hayatımızı güzelleştiren, gülüşleriyle yaşamımıza değer katan, her alanda el ele, omuz omuz, yürek yüreğe birlikte mücadele ettiğimiz; emekten, dayanışmadan taviz vermeyen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” sözleriyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Mart ayı içerisinde idrak edilecek Miraç ve Berat Kandilleri için temennilerini de dile getiren Başkan Çetin Akın, edilen tüm duaların kabul olmasını, tüm insanlığın sağlıklı günlere bir an önce geri dönmesini temenni ederken korona virüs ve diğer hastalıklarla mücadele eden herkese şifa dileğinde bulundu.

Başkan Çetin Akın konuşmasında Türk Milleti’nin ulusal ve uluslararası her alanda gururla, coşkuyla okuduğu İstiklal Marşı’nın 100. yılını kutladı ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla andı. Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutlayan Başkan Çetin Akın, “Çanakkale Zaferimiz, işgalci güçlere karşı yurdumuzun dört bir yanından vatanımızı kurtarmak için kahramanlarımızın vatan sevgisi, inanç ve mücadele ruhuyla yazdığı, aradan yüzyıllar geçse dahi unutulmayacak kahramanlık destanımızdır. Açlık, yokluk ve yaşanan zorluklar içerisinde bağımsızlık mücadelesi veren aziz milletimiz bu kahramanlık ve direniş destanıyla ‘Çanakkale’nin Geçilmez’ olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Tıpkı 106 yıl önce olduğu gibi söz konusu vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun bağımsızlığı olduğunda Türk halkı, yine aynı azim ve kararlılıkla, aynı mücadeleyi ve fedakarlığı hiç düşünmeden, canını hiçe sayarak gösterecektir. Çanakkale’nin şanlı tarihimizde zafer destanına dönüşmesini sağlayan başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızı kurtarmak, korumak adına canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Geçtiğimiz yıl Pençe-3 Harekatında şehit olan Turgutlulu Piyade Uzman Onbaşı Onur Karakaya’nın şehadete yürüyüşünün birinci yılında kahraman mehmetçiği rahmetle anan Başkan Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi tarafından Avşar Mahallesinde yapımı tamamlanan, 18 Mart’ta açılışı gerçekleşecek parka şehit Onur Karakaya’nın isminin verilerek ölümsüzleştirildiğini söyledi.

Başkan Çetin Akın ayrıca Muhasebeciler Günü, Yeşilay Haftası, Deprem Haftası, Dünya Cinsel İstismar ile Savaşma Günü, Tıp Bayramı, Dünya Tiyatrolar Günü, Dünya Su Günü, Yaşlılara Saygı Haftası, Down Sendromu Farkındalık Günü, Nevruz Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Turgutlu’ya “Gaziler Parkı”

Mart ayı meclis toplantısının ilk gündem maddesi olarak 2021 yılı Şubat ayı Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve Meclis kararları görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde Turgutlu Kent Merkezi 1/1000 ölçekli ilave ve Revizyon Uygulama imar Planı anahtar pafta açıklama listesinin 52. maddesine yönelik gelen itirazların tekrardan değerlendirilerek Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 12.01.2021 tarih 2021/12 sayılı kararında belirtilen kıstaslar kapsamında Belediyemiz Meclisince değerlendirilmesi hususunun İmar Komisyonuna sevki görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin talebi üzerine, Subaşı Mahallesi Hal Sokak’ta (Hacı Ramazan Camii) Güney Kısmı E-96 Asfaltı tarafında, Belediyemizce yapımı tamamlanmak üzere olan parka “Gaziler Parkı” isminin verilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde Turgutlu İlave ve Uygulama Revizyon İmar Plan Notları 4. maddesi 2. Paragrafında belirtilen "Sahaya özel zemin davranış analizi gerektiren bölge" ile ilgili uygulamalarda değişiklik yapılması hususunun İmar Komisyonuna sevki görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise 1/5000 ölçekli Nazım İmar planı değişikliğine uygun olarak hazırlatılan, Turgutlu ilçesi 5. Mıntıka Mahallesi 1633 ada, 7,8 ve 9 parsellere yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliğinin İmar Komisyonuna sevki hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.


 

Editör: TE Bilişim