Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Çetin Akın, “Kurtuluş Savaşı boyunca açlığa, yokluğa ve yoksulluğa rağmen istiklal düşüncesinden bir an bile vazgeçmeyen aziz milletimizin yaşadığı bu zorlu ama gurur dolu süreç, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ile taçlanmıştır. Cumhuriyet’in ilanı, geleceğimizi birlik ve beraberlik ruhuyla, bağımsızlık ve özgürlük temelinde güçlü bir biçimde kurmak, aynı zamanda gelecek nesillerimize çağdaş, aydınlık ve umut dolu yarınlar sağlamak adına çok önemli bir adım da olmuştur” dedi.

Başkan Çetin Akın, 17 Ekim Pazar günü idrak edilecek olan Mevlid Kandili dolayısıyla duygu ve düşüncelerini paylaşarak Mevlid Kandili’nin sağlıklı, mutlu ve huzurlu günlere vesile olmasını, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesi temennisinde bulundu. Konuşmasında Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’ne de yer veren Başkan Çetin Akın, çalışmaların ve hizmetlerin temelinde Turgutlu’da yoksullukla mücadele etmek, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanlarında olarak hiçbir vatandaşın yatağa aç girmemesi amacı olduğunu söyledi.

Başkan Çetin Akın ayrıca Yaşlılar Günü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Dünya Mimarlar Günü, Dünya Hayvanları Koruma Günü, Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin 95. yıl dönümü, Dünya Öğretmenler Günü, Dünya Çocuk Günü, Dünya Kız Çocukları Günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 96. yıl dönümü, Ankara Katliamının yıl dönümü, Ahilik Kültür Haftası, Azerbaycan Bağımsızlık Günü, 19 Ekim Muhtarlar Günü, Dünya Gazeteciler Günü, Van ve İzmir depremlerinin yıl dönümü ve Kızılay Haftasına da konuşmasında yer verdi.

Ekim Ayı Meclis Toplantısının ilk gündem maddesinde 2021 yılı Eylül ayı Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve Meclis kararları görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde Belediye Meclisinin 08/09/2021 tarihli ve 65 sayılı kararı ile Plan - Bütçe Komisyonu ile diğer tüm Meclis Komisyonlarına havale edilen 2021 Yılı Performans Programı komisyon raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi, Belediye Meclisinin 08/09/2021 tarihli ve 64 sayılı kararı ile Tarife Komisyonuna sevk edilen 2022 Yılı Gelir Tarifeleri komisyon raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesi, Belediye Meclisinin 08/09/2021 tarihli ve 67 sayılı kararı ile Tarife Komisyonuna sevk edilen 2022 Yılı Evsel Katı Atık Tarife Raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesi, Belediye Meclisinin 08/09/2021 tarihli ve 66 sayılı kararı ile Plan - Bütçe Komisyonuna sevk edilen 2021-2023 mali yıllarını kapsayan hazırlık bütçe komisyon raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 10.08.2021 tarih 469 sayılı karar ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğine uygun olarak hazırlatılan Turgutlu İlçesi 9. Mıntıka 773 ada 77 parsel, 2534 ada 7 parsel sayılı taşınmazlar ve çevresinde düzenleme yapılmasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği dosyasının değerlendirilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesi, Musacalı Mahallesi Köy Yerleşik Alanı Sınırları içerisinde bulunan 148 ada 1 parsel sayılı taşınmazın, düzenli ve nitelikli ulaşımın sağlanması ve kamusal alan (köy meydanı) oluşturmak amacıyla kamu yararı adına Belediye Başkanlığımız tarafından kamulaştırılmasına yönelik kamu yararı kararı alınması ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununa istinaden yapılacak kamulaştırma işlemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Ek gündem maddesi olan gündemin sekizinci maddesi, Turgutlu Kent Merkezi 1/1000 ölçekli uygulama revizyon imar plan notları 23. maddesi, 40. maddesi, 41. maddesi ve 46. maddesinde değişiklik yapılmasına yönelik talebin İmar Komisyonuna havalesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. İkinci ek gündem maddesi olan gündemin dokuzuncu maddesi, Turgutlu Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve ilgili personellerin, uygun görülecek zamanlarda, eğitim ve araştırma seminerlerine katılması hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü ek gündem maddesi olan gündemin onuncu maddesi, 2014-2019 yılları arasındaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili ve Turgutlu Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapmış olduğu maddi yardımlar konusunun araştırılması için Araştırma Komisyonunun kurulmasına ve üç aylık süre ile komisyon üyelerinin; İlhami Dinçer, Hüseyin Maliz, Burhan İrk, Cem Yıldırancan, Mustafa Yavaş, Ferhat Yıldız ve Ahmet Orhan olarak belirlenmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Turgutlu Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim