Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Ulaşım Ana Planı çerçevesinde Turgutlulu şöför esnafı ile bir araya geldi. Toplantıya, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şube Müdürleri, Turgutlu Şöförler Odası Başkanı Gökhan Yörüyen, şöför esnafı ve yetkililer katıldı.
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, toplantının Turgutlu’daki şehir içi toplu taşıma sorununa çözüm bulmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.  Şirin,  “Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük amacı Turgutlu’da yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak, Turgutlu’yu modern araçlarla donatmak, şoför esnafı mağdur etmemek ve yasaların getirdiği kurallara uymaktır. Burada toplanmamızın amacı hem sizlerin bu konudaki fikirlerini, düşüncelerini almak, hem de bu hususta karşılıklı olarak ortak bir akılla bu süreci en iyi şekilde değerlendirmektir. Bu konudaki hassasiyetimiz öncelikli olarak esnafımızın mağdur olmamasıdır. Sizlerin kazanç anlamında da daha iyi verim alabilmenizi sağlamak için bu çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu.
Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdiklerini belirterek, “Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak amacımız 17 ilçemizde toplu taşımayı planlamaktır. Bu yasa ile de belirtilmiştir. Öncelikli amacımız trafik sorununu ortadan kaldırmaktır. Biz, Turgutlu ilçesinde şehir içi toplu taşımada ulaşım master planı kapsamında bu çalışmayı neticelendiriyoruz. Sonuçta bizim yapacağımız bu çalışma, ulaşım teknikleri açısından sizlerin şehir içi taşımada zarar etmemeniz, ayakta kalabilmeniz ve bu işi sürdürebilmeniz açısından önem arz etmektedir. Toplu taşıma hizmetinden faydalanan Turgutlu halkına iyi hizmet sunmak ve onların da sorunlarını çözmek gerekiyor. İstek ve taleplerini karşılamamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’in konuşmasından sonra Turgutlu ilçesi toplu taşıma hatlarında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.  Sunumda, Turgutlu’da hizmet veren 40 aracın, şehir trafiğini nasıl etkilediği, taşıdığı yolcuların sayısının ne olduğu ve güzergahlarda neler yaşandığı ve ulaşımın hangi araçlarla yapılması gerektiği ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.
Şöför Esnafının İstek ve Talepleri Dinlendi
5378 sayılı yasa gereği toplu taşımada kullanılan araçların 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren engelli vatandaşların erişilebilirliğinin sağlanmasının öngörüldüğüne işaret eden Deniz, bu yasadan dolayı araçların modern ve alçak tabanlı olması gerektiğini söyledi. Deniz, “Modern ulaşımın sağlanması için çalışıyoruz. Bu çalışmalar hem Turgutlu halkının memnuniyetini artırmak hem de sizlerin kazancını artırmaya yönelik bir çalışmadır” diye konuştu.
Toplantıda şoför esnafının istek ve talepleri dinlendi. 
 
Editör: TE Bilişim