ÖZEL TARIM POLİTİKALARI SUNUMU YAPTI

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Turgutlu’da Osmancık, Subaşı, Alankuyu, Ergenekon mahallelerinde seçmenlerle bir araya geldi, Cumhuriyet caddesi ve Sanayi sitesinde esnafla buluştu.  Özgür Özel Turgutlu’daki seçim çalışmaları kapsamında Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan’ı da makamında ziyaret etti, Başkan ve Yönetim Kuruluna tarım politikalarını anlattı. CHP’li Özgür Özel ayrıca seçim bildirgesi ve 7 Hazirandan sonra yapılacak projeleri de anlatarak emekliler, asgari ücret, sosyal yardımlar ve kredi borçlarının ertelenmesi ile ilgili de bilgi verdi.

“ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK DEMEK ÜLKE EKONOMİSİNİ DESTEKLEMEK DEMEK”

Özel Ticaret Borsasına yaptığı ziyarette çiftçiyi desteklemenin ülke ekonomisini desteklemek olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Tarım sektörünün desteklenmesi ekonomik büyümeye katkı demek. Bu katkısı ile tarım alanında hem çiftçinin yüzünü güldürmeyi hem de ülke ekonomisinin yüzünü güldürmeyi amaçlıyoruz. Özellikle büyüme rakamlarına baktığımızda son yıllarda ciddi bir düşüş var. Büyüme rakamları yüzde 6’lardan yüzde 2.8’e kadar düştü. Özellikle büyümede sanayinin etkisi yüzde 8-9’larda iken tarımın etkisi daha büyük oluyor. Bütün sorunlara rağmen tarımın büyümeye katkısı son yıllarda bile yüzde 19’larda. Oysa bu rakam geçmişte yüzde 40’lar civarındaydı. Yani, ülke ekonomisindeki düşüş, tarımdaki düşüşle doğrudan etkili. Çiftçiyi desteklemek, ülke ekonomisini desteklemek demek. Bizler de buna göre bir program ortaya koyuyoruz.”

“ÇOCUKLARININ GEMİSİNE MAZOTU 1.21’DEN VERİYORLAR”

 “Kısa vadede ise, girdileri düşürüp ürünü destekleyeceğiz.  Rafineri çıkış fiyatı 1 TL 21 kuruşa satılıyor, biz çiftçiye mazotu 1,5 TL’ye vereceğiz. Kendi çocuklarının gemilerine mazotu 1 TL 21 kuruşun altında bir fiyattan veriyorlar, biz de tasarrufu çiftçi için kullanacağız. Elbette balıkçıya ve deniz taşımacılığına desteğe devam edeceğiz ama bunun yanında traktörlere de mazot mutlaka bu fiyattan verilecek. Ayrıca zirai ilaç ve gübreden de ÖTV ve KDV’yi kaldırıyoruz. Elektrik dağıtımının özelleşmesinden kaynaklı sorunları da en kısa sürede çözeceğiz.”

“ÜRÜN BAZINDA DESTEKELEME YAPACAĞIZ”

“Dekar bazında destekleme yerine çiftçinin mahsulünü, ton başına ürününü destekleyeceğiz. Çiftçinin yüzünü güldüreceğiz. Çiftçiye hangi ürün ekerse ne kadar destek alacağını peşinen bildireceğiz. Desteklemedeki prosedürü azaltarak desteklemeyi 1 kerde kolayca alınacak hale getirecek, bürokrasiyi azaltacağız.” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL ÇİFTÇİYİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Ziyaret sırasında Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan da Özgür Özel’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Orcan,  Özgür Özel’in çalışmalarının herkes tarafından takdir topladığını, özellikle çiftçi dostu bir siyasetçi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Son 1,5 ayda Özgür Özel ikinci kez ziyaretimize geliyor. Kendisi her zeminde çiftçinin sorunlarını dile getiriyor, çiftçilerimizi bir an olsun yalnız bırakmıyor.  Don olayında olduğu gibi, çiftçinin her tür sorununda ciddi hassasiyet gösteriyor. Sadece bizler değil, tüm üyelerimiz de kendisinin çalışmalarını takdirle izliyor. En kısa sürede yayın organımızda da Özgür Özel’in bu ziyaretine ve çalışmalarına geniş yer vereceğiz. Türkiye onu Soma’ya gösterdiği duyarlılık ile tanıdı ama şu unutulmasın ki Özgür Özel aynı zamanda tarım kenti Manisa’nın sorunlarını en iyi bilen ve bu sorunlarla en çok ilgilenen de bir milletvekili aynı zamanda. Zaten hak ettiği yere de geldi, çalışmalarının karşılığını ön seçimde 1. sıraya gelerek aldı, takdir kazandı.  Ayrıca ortaya konan tarım politikalarından ve çözüm önerilerinden de son derece etkilendik. Sayın Özel’e ziyareti ve anlattıkları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim