Ergenekon Mahallesinde pek çok sokağı birbirine bağlayarak bölgeye düzen getirdiklerini söyleyen Başkan Şirin, “Ciddi bir çevre yatırımıyla bölgeyi mezbelelikten kurtararak, sokaklar arası ulaşımı kolay hale getirdik. Bölgeyi yepyeni bir görünüme kavuşturan çalışmalarımızı demir bariyerlerle sonlandıracağız. İsmailcik Deresi benzeri altyapı ve üstyapı yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur ile birlikte Ergenekon Mahallesinin acil sorunlarından biri olan ve belediyenin çalışmalarıyla çözüme kavuşan İsmailcik Deresi’nde incelemelerde bulundu. Mahalle sakinleriyle selamlaştığı ziyarette gittikçe büyüyen Ergenekon Mahallesindeki ihtiyaçları ivedilikle karşılamanın gayretinde olduklarını ifade eden Başkan Şirin, yoğun mesai harcanan dere üzerinde ıslah, temizleme ve menfez yerleştirme çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Dere üzerinde sokakları birbirine bağlayabilecek köprü olmamasından kaynaklanan ulaşım sorununu da 4 adet köprüyle çözdüklerini söyleyen Başkan Şirin, dere ve çevresinin de güven altına alındığını belirtti.

4 köprüyle geçiş artık daha kolay

Yavuz Sultan Selim Caddesi ile Orhan Ocakoğlu Sokağını, Aziziye Caddesi ile Ahmet Hamdi Sokağıı birbirine bağlayan hat boyunca 19 adet menfez döşendiğini söyleyen Başkan Şirin, “Mevcut bölge tehlike arz etmesinden ve kötü görüntüsünden dolayı mahalle sakinlerimizin şikayet ettiği alandı. Fen İşleri Müdürlüğümüz’ün çalışmalarıyla İsmailcik Deresi ve etrafı bambaşka bir hale geldi. Mevcut bölge şuanda oldukça kullanışlı ve iyi durumda. Gerek yaya gerekse araç geçişlerinde zorluk çıkaran dere yatağı çalışmalarımızla beraber çok daha kolay ulaşım imkanına kavuştu. Sazlıklarla dolu, kötü bir görüntü içerisinde olan alanı mahalleye yakışır, güvenli ve düzenli hale getirdik. Su yatağı da kontrol altına alınmış oldu. 4 adet köprüyle de geçiş yolları oluşturduk. Son olarak şuan yapım aşamasında olan demir bariyerleri dere çevresine yerleştirerek güvenlik önlemi almış olacağız. Bu ve benzeri altyapı-üstyapı yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Mahallemize hayırlı olsun” dedi.
Kaynak: iha