Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu Belediyesi ile işbirliğinde gerçekleştireceği Irlamaz Vadisi Rekreasyon Projesi Turgutlu’yu cazibe merkezi haline getirecek. Proje hazırlığının tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, 370 dönümlük bir alanda gerçekleştirilecek çalışmalarla Irlamaz’da yeni bir yaşam alanı yaratacaklarını belirtti.    
Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Turgutlu Irlamaz Vadisi, üzerinde yapılacak çalışmalar sonucunda Turgutlu’nun cazibe merkezi olacak. Geçtiğimiz aylarda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile Irlamaz Rekreasyon Alanı’nı inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, proje hazırlığının tamamlandığını belirterek bu bölgenin Atatürk Kent Parkı’nın sahip olduğu birçok özelliği içinde barındıracağını ve Turgutlu’ya nefes aldıracak bir çalışma olacağını belirtti. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise mevcut alanın Turgutlu halkının yoğun olarak ziyaret ettiğini belirterek, “Amacımız halkımızın hafta sonu uğrak yeri olan mevcut alana kimlik kazandırarak alandan faydalanacak olan vatandaşlarımızın çok daha iyi koşullarda vakit geçirmesini sağlamak” diye konuştu. Sadece ağaçlık ve yeşil alandan ibaret olan bölgeyi tümüyle hareketlendireceklerini belirten Şirin, Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ederek, yeni bir yaşam alanı ortaya çıkaracaklarını söyledi. 
Mevcut yapıyı koruyacaklarını belirten Şirin, “Hali hazırda olan yapıyı korumaya özen göstererek  çocuk oyun grupları, bisiklet yolları ve piknik ünitesi yapacağız. Bununla birlikte  tuvalet, su ve çöp kovası gibi temel ihtiyaçları da karşılayacağız. Manisa Büyükşehir Belediyemizin hizmet alanında olan Irlamaz Vadisi, profesyonel bakış açısıyla çok daha modern bir hale gelecek” dedi. 
Büyükşehir Belediyesi’nin Irlamaz Vadisi Rekreasyon Projesi ile Turgutlu’da önemli bir projeye imza atacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, “3 parçadan oluşan mevcut alana güzel bir proje uygulayarak, Irlamaz’ı daha aydınlık, daha konforlu ve daha cazip hale getireceğiz. Bu noktada Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile sürekli istişare halindeyiz. Amacımız hem Turgutlu halkının beklentilerini karşılamak hem de Büyükşehir Belediyesi’nin farkını ortaya koymaktır.
İçerisinde temel ihtiyaçların yanı sıra havuz ve çocuk oyun gruplarının da yer alacağı bir Irlamaz Vadisi yaratacaklarını belirten Yalçınkaya, vatandaşların Irlamaz Çayı üzerinden geçişlerini sağlamak için ahşap köprüler yapılacağını, 400 adet piknik ünitesi, 3 bin 500 metre uzunluğunda bisiklet yolu, Matematik Oyun Bahçesi, Engelsiz Oyun Parkı, Fitness alanları, Adrenalin parkuru, Keloğlan Masal Parkı gibi birçok etkinliğin yapılacağı yeni yaşam alanının Turgutlu Irlamaz Rekreasyon Projesi ile hayata geçeceğini belirtti. Yalçınkaya, “İlçe halkına ilkleri yaşatan bir çalışma gerçekleştirilecek” diye konuştu.  

 

Editör: TE Bilişim