Aşevi ve Hayır Merkezi aracı ile bugün sabah saatlerinde İstasyonaltı Mahallesinde yemek dağıtımı yapan görevliler, mahalle sakini bir kişinin önce sözlü saldırısına ardından bir başka kişinin fiziksel şiddetine maruz kaldı.
Mahalle sakinlerine ait civcivlerin bir anda yola çıkması ve bir civcivin telef olması üzerine başlayan sözlü saldırı fiziksel saldırıya dönüştü. Aracın şoförünün darp edildiği olay devlet hastanesine ve ardından emniyete intikal etti.
Konuya yönelik açıklama yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yaşanan üzücü olayın tekrarının olmamasını dileyerek, “Bugün yaşanan hadisede aşevi aracımızın şoförüne yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil. Darp dolayısıyla şoförümüzün yüzünde ciddi bir yaralanma söz konusudur. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bugünlerde yaşanan tartışmaların büyüyerek şiddete dönüşmesi çok üzücü bir durum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi sosyal belediyeciliğe dair her ne varsa, insanımıza dokunan hangi hizmeti verebiliyorsak bunu en iyi şekilde yapmanın çabasındayız. Hizmetlerimizi sekteye uğratacak ve çalışanlarımızı hedef alacak hiçbir sözlü ve fiziksel saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde yaşanan bu talihsiz olayı kınıyorum. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın evine her gün 3 çeşit yemek ulaştıran Aşevi ve Hayır Merkezimiz de verdiğimiz en önemli hizmetlerden biridir. O açıdan hizmetlerimizin sekteye uğramaması adına bu ve benzeri hadiselerin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Belediye personellerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim