Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, TRT Ankara Radyosu’nda yayınlanan Gün Ötesi programının canlı yayın konuğu oldu. Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde hayata geçirdiği Gıda Bankası projesi hakkında merak edilen soruları yanıtladı.


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, TRT Ankara Radyosu’nda hafta içi her gün yayınlanan Gün Ötesi programının yapımcısı Hakan Tuzcu’nun canlı yayın konuğu oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete sunduğu ve Türkiye’de ses getiren Gıda Bankaları ile ilgili Tuzcu’nun sorularını yanıtlayan Şirin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vizyonu ile çok büyük bir hizmete imza atıldığını belirtti. Program sunucusu Hakan Tuzcu’nun Gıda Bankası’nın ön plana çıkan özellikleri ile ilgili sorusuna Şirin, şöyle cevap verdi: “Öncelikle Gıda Bankası’nın Türkiye’de çok az örneği bulunan bir proje olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında ilk kez hayata geçirilmiş bir uygulama olduğunu belirtmek isterim. Manisa Büyükşehir Belediyesi bu uygulamayı ilçelere yayma kararı aldıktan sonra bizler de Turgutlu Belediyesi olarak bunun altyapısını hazırladık, yer teminini yaptık. Bugünse Turgutlu’da önemli bir aşama kaydederek, Gıda Bankası’nı hizmete açma noktasına geldik. Bu ilçemiz adına sevindirici bir gelişme oldu.”


Tuzcu, en çok merak edilen konunun Gıda Bankası’ndan faydalanma koşulları ile ilgili olduğunu sorması üzerine Şirin, şunları söyledi: “Proje Gıda Bankası olarak nitelendirilse de içerisinde diğer tüm marketlerde yer alan gıda ve temizlik ürünlerinden oluşan bir markettir. Burada amaç ‘bir elin verdiğini diğer el görmesin’ anlayışıyla dar gelirli diye tabir ettiğimiz yoksul vatandaşlarımıza hakkaniyet ölçüsünde yardım edebilmek, onlara ve ailelerine temel ihtiyaç malzemelerini temin etmektir”


ŞİRİN, AMAÇ DAR GELİRLİ AİLELERE HİZMET ETMEK


Gıda Bankası’nın hedef kitlesi ve sistemin işleyiş süreçleri hakkında bilgi veren Şirin, “Elbette Gıda Bankası’ndan faydalanmak için belirli ölçütler var. Bunlarda dar gelirli, engelli, dul ve yetim vatandaşlarımızdır. Başvuru ve tespit çalışmalarımızdan sonra içerisinde belirli bakiye bulunan kartlar vatandaşlarımıza veriliyor. Burada para kesinlikle geçmiyor. Her ay bu kartlara yükleme yapılarak kullanım sağlanıyor. Örneğin 1 kilogram şekerin 2 kredi, bebek bezinin 3 kredi olması gibi” diye konuştu.


GIDA BANKALARI İLE GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞILACAK


Şirin, Gıda Bankaları’nın finansmanın ve sürekliliğinin nasıl sağlandığı konusunda da TRT Radyo dinleyicilerini bilgilendirdi. Şirin, “Süreklilik teşkil edecek bir proje ortaya kondu. Bizler Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün destekleriyle yoksul ve kimsesiz vatandaşlarla aramızdaki gönül bağını daha da güçlendireceğine inandığımız bir projeyi daha ilçemize kazandırmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Yeni yılla birlikte Gıda Bankası’nın kapılarını dar gelirliye açıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde kimseyi rencide etmeden, kimseyi ayırmadan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz. Bir annenin çocuğuna çikolata alabilmesi, bebeğine bebek bezi alabilmesi memnuniyetini yaşatmak istiyoruz. Şimdiden Turgutlu’ya hayırlı olmasını diliyor başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizler aracılığıyla hem Türkiye’ye hem de 165 ülkeye projeyi anlatmak fırsatı bulduk. Sizler ve yayında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Tuzcu ise, Gıda Bankası projesinin başarılı bir proje olduğunu ve koordinasyonun iyi sağlandığını belirterek, diğer belediyelere de örnek bir proje olması temennisinde bulundu. Tuzcu, yayına katıldığı için Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim