Turgutlu Belediyesi’nin Gardalya Sokak Yenileme ve Modernleşme Projesi tamamlanırken, sokak Turgutlu’ya yakışır bir hale getirildi. Zemini, kaldırımları, aydınlatmaları, oturma alanları, peyzaj çalışmaları ve yürüyüş yollarıyla sil baştan ele alınarak daha yaşanılabilir bir hale gelen Gardalya Sokak, 1 Nisan’da gerçekleştirilen törenle mahalle halkının hizmetine sunulacak. Açılış töreninde geri sayım başlarken, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de sokaktaki son durumu inceledi. Başkan Şirin’e Turgutlu Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Önder Pala, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Bahadır Belek, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar da eşlik etti.
Mahalle Sakinlerinden Teşekkür
İnceleme gezisi esnasında Başkan Şirin ile selamlaşan mahalle sakinleri, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Balkonlarından seslenen mahalleliler, sokağın pırıl pırıl olduğunu ve ailece vakit geçirebilecekleri noktaya gelmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.
Dört Dörtlük Bir Çalışma
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte daha modern, aydınlık, güvenli, huzurlu ve ferah bir Gardalya ortaya çıktığını ifade eden Başkan Şirin, “Bir mahallenin ihtiyacı olan tüm donanımları vatandaşlarımıza sunmak adına önemli bir çalışma yürüttük. Bugün de eksiklikleri tespit ediyoruz. 1 Nisan’da toplu açılış törenlerimiz içerisinde Gardalya Sokağımız’ı da halkımızın hizmetine sunacağız. Mahalle sakinlerimizin yakından takip ettiği üzere burada güzel bir çalışma ortaya koyduk. Gardalya’yı 7’den 77’ye tüm halkımıza hitap eder noktaya taşıdık. Şuanda peyzajıyla fark yaratan, aydınlatmalarıyla güven veren, oturma alanları, oyun alanları ve yürüyüş yollarıyla cazibe merkezi haline gelen sokağın son donanımlarını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda güvenlik noktasıyla günün her saati burayı kontrol edeceğiz. Kabuğunu kıran Turgutlu’da modern bir çalışmaya imza atmamızın memnuniyetiyle, bu çalışmalarımızın şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 
Editör: TE Bilişim