Turgutlu’nun ‘ölüm virajı’ olarak bildiği Yukarı Bozkır Mahallesi’ndeki ‘S’ biçimli yol, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi’nin yoğun çalışmalarıyla ortadan kalktı. Her yıl yaralamalı, maddi hasarlı ya da ölümle neticelenen kazalara sahne olan mevcut yolun eğiminin en uygun olduğu yerden başlanılan çalışmalarla, dere içerisine doğru dolgu işlemi yapıldı ve yolun altına döşenen yeni bir menfez ile yol düz hale getirildi. Çalışmaları Yukarı Bozkır Mahalle Muhtarı Yusuf Aydoğmuş ile birlikte yerinde inceleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de muhtar Aydoğmuş ile istişarede bulundu. Başkan Şirin’e Belediye Meclis Üyesi Hasan Koç, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kutar, Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, İşletme İştirakler Müdürü Feray Kahyaoğlu eşlik etti.

“Korkulu Rüya Ortadan Kalktı”

Göreve geldikleri ilk günden bu yana bölgenin sorununa çözüm arayışında olduklarını ve konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, verimli geçen istişarelerin hizmet olarak döndüğünü söyleyerek, “Bölge halkımızın neredeyse ilk acil isteği bu yolun düzeltilmesiydi. Muhtarımızla konuya dair sürekli istişare ettik. Sağolsun çalışmaları başından beri takip ediyor. Bizler de Ödemiş ile Turgutlu'yu birbirine bağlayan, onlarca köyün güzergahı olan yolu daha sağlıklı getirmek adına yoğun uğraş verdik. Trafik kazalarıyla onlarca vatandaşımızı kaybettiğimiz, onlarca insanımızın maddi zarara uğradığı mevcut yol için ‘dağları deldik’ diyebiliriz. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde gerçekleşen çalışma ile vatandaşın korkulu rüyası olan yol, şuan planlanan güzergahına alındı. Çok az bir işi kaldı. Ancak şimdiden çok daha kullanışlı, çok daha güvenli bir yol ortaya çıktı. Bölge vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen Fen İşleri Daire Başkanlığı’na Turgutlu halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Hükümetin 10 YıldırYapamadığını Yaptınız”
 
Vatandaşların kanayan yarası olanyol için yıllardır yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyleyen Yukarı Bozkır Mahalle Muhtarı Yusuf Aydoğmuş, “Yıllardır bekliyorduk, nihayet böylesi büyük bir çalışmayı mahallemize kazandırdınız. Bu yolu kullananlar korkuyla, tedirginlikle araç kullanıyordu. Şimdi resmen dağı deldiler, güzel bir çözüm buldular. Allah bin kere razı olsun. Mahallelilerimiz o kadar mutlu ki onlar da emeği geçenlere duacı. Başkanımız Turgay Şirin’e, O’nun vesilesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, burada canla başla çalışan işçilere çok teşekkür ediyorum. Allah nice güzel hizmetleri yapmayı nasip etsin” dedi.


 

 
Editör: TE Bilişim