Maden faciası sonrası işsiz kalan ve ekonomik sıkıntılar yaşayan Dağ ailesinin bebekleri de solunum sorunu nedeniyle ameliyat olmuş ve ailenin tüm birikimi hatta ev eşyaları dahil 8 aylık Hüseyin Ali’nin tedavi masraflarına gitmiş. 
Turgutlu’ya yaklaşık 2 ay önce gelen Dağ ailesi Turgutlar Mahallesi Kavak Sokak'ta bir ev kiralamışlar ve burada eşyasız, yer yatağında ara sıra komşularından gelen yardımlarla ayakta kalabiliyorlar. Evinin ilk ayki kirasını ovada çalışarak ödeyebilen Murat Dağ, "İşsiz kaldım, iş arıyorum ancak iş bulamıyorum. Ovada yevmiye usulü günlük işler bulabiliyorum" dedi.

Kütahyalı Murat Dağ ve Manisalı Süreyya Gözde Dağ, kaçarak evlendiklerini ifade ederken, kimsesiz ve işsiz kaldıklarını belirttiler. Ekonomik dar boğaza birde bebeklerinin sağlık sorunu eklenince Dağ ailesi evdeki eşyalarına kadar her şeyi satıp, çocuklarını tedavi ettirmişler. Soma faciasından sonra ortaya çıkan bir çok yürek burkan hayat hikayesine Dağ ailesinin hikayesi de eklendi. Yaklaşık 10 yıldır madenlerde çalıştığını ifade eden Murat Dağ, "Uzun yıllar memleketim Kütahya’da madenlerde çalıştım, daha sonra 2 yıla yakın Soma’da madende çalıştım ancak maden faciası sonrası işsiz kaldım. Ben sadece çalışabileceğim ve aileme bakabileceğim bir iş istiyorum. Akşam ne yemek yiyeceğimizi düşünüyor olduk, duyarlı vatandaşlardan ve devletimden yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Olan bitenden habersiz annesi Süreyya Gözde Dağ’ın kucağında oyunlar oynayan 8 aylık Hüseyin Ali ise anne ve babasıyla yaşam mücadelesi veriyor. 2 gözlü evin bir odasında sadece yer yatağının olduğu bir yaşam sürmek zorunda kalan oturacakları bir koltukları dahi bulunmayan Dağ ailesi, tek isteklerinin düzenli bir iş olduğunu dile getirdi. Eşi işsiz kaldıktan sonra yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Süreyya Gözde Dağ, "Bize yardım edenlerden Allah razı olsun, biz iş istiyoruz. Benim ufak bebeğim olduğu için ve kimsemiz olmadığından dolayı çalışamıyorum, ancak eşim iş bulamıyor" dedi.Lise terk olan Murat Dağ ile lise mezunu eşi Süreyya Gözde Dağ ve 8 aylık bebekleri Hüseyin Ali, kendilerine uzanacak olan yardım elini bekliyor.
Editör: TE Bilişim