Çevre düzenlemesi yapılan alana sinyalizasyon sistemi konumlandırılarak trafik can ve mal güvenliğini sağlayacak ilk adımı attıklarını müjdeleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Çepnidere Mahalle halkımızın özlemini duyduğu ve elzem olan ihtiyaca cevap veriyoruz. Bu önemli çalışmayla beraber inşallah artık trafik kazası haberleri almayacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yıllardır ölümlü ve mal kayıplı trafik kazalarına sahne olan e-96 Karayolunun en önemli noktalarından Çepnidere Mahallesi kavşağındaki sorun çözüme kavuşuyor.Gerek yaya gerekse araç trafiğinin yoğun olduğu,Çepnidere Mahallesi’nin Turgutlu bağlantısı olan, İzmir – Ankara asfaltı bağlantısı olankavşakta, Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Karayolu Genel Müdürlüğü ekipleriyle koordineli çalışmaları neticesinde trafik güvenliğini sağlayacak adımlar atıldı. Trafik akışının düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi, yaya ve araçların güvenli bir şekilde hareket etmeleri adına çevre düzenlemesinin yapıldığı kavşağa, sinyalizasyon konumlandırmaları başladı. Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur’un da bizzat takip ettiği çalışmalarda sona yaklaşılırken, önümüzdeki haftadan itibaren sinyalizasyon sisteminin faaliyete geçeceği öğrenildi.

Kavşak Sorununa Çözüm Turgutlu Belediyesi’nden
Konum olarak Turgutlu Sanayi Bölgesi ve Eski Manisa Yolu’nu da yakından ilgilendiren bölgede sinyalizasyonlu kavşak ihtiyacı olduğunu belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de trafiğin güven altına alınması amacıyla gerekli görülen her noktada çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Kanayan bir yara olan bölgeye nihayet neşter vuruyoruz. Acı haberler aldığımız kavşağın düzenli hale gelmesi adına Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle alandaki çalışmaları başlattık. Ekiplerimiz kısa süre içerisinde bu bölgede çalışmalarını tamamladılar. Bölgede 4 kollu sinyalize kavşak oluşturulmuş oldu. Umudumuz odur ki sinyalize kavşak ile birlikte tehlike ortadan kalkacak, güzergah üzerindeki trafik akışı düzene girecektir” dedi.

“Çepnidere’ye Hayırlı Olsun”
Çepnidere Mahallesi halkının beklediği çalışmayı yaptıklarını belirten Başkan Şirin, “Elbette yıllardır tedirginlik duydukları yolda acı haberlerle sarsılan mahalle halkımızın beklediği çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda mahalle girişindeki kullanışsız yolda düzenleme ve asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Bu anlamda bu önemli çalışmanın özellikle mahalle halkımıza, hem ilçemiz hem de e-96 karayolunu kullanan sürücülerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.
 
 

 
Editör: TE Bilişim