Turgutlu ayağında yapılan yarışmalarda finale kalan TOKİ Şehit Onbaşı Ömer Balkan, İhsan Erturgut, Derbent Sabiha Erturgut Ortaokulu ve Hasan Üzmez ortaokulu birincilik için yarıştı. Üç okulun tüm soruları bildiği yarışmada birinciyi ise sorular değil kura belirledi. 
Turgutlu birincisini belirleyecek bilgi yarışması Turgutlu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. Yapılan yarışmada Duygu Çelik, Öztürkcan Şimşek ve Zeynep Muhittinoğlu’ndan oluşan TOKİ Şehit Onbaşı Ömer Balkan Ortaokulu, Emrah Canseven, Eray Canseven ve Azat Baysal’dan kurulu İhsan Erturgut Ortaokulu, Şaban Furkan Dinçer, Necati Kutlu ve Halime Çoşkuner'den oluşan Derbent Sabiha Erturgut Ortaokulu ile Ahmet Demiray, Eren Turhal ve Oğuz Yeşilden kurulu Hasan Üzmez Ortaokulu birincilik için yarıştı. 
Öğretmen Evrim Servet Karademir’in sunduğu yarışmada ilk 20 soruda 100 puan alan TOKİ Şehit Onbaşı Ömer Balkan, İhsan Erturgut Ortaokulu ile Hasan Üzmez Ortaokulu ek sorulara kaldı. 10 tane ek soruyu finalist okullar yine doğru cevaplarken yarışmanın birincisi kurayla belirlendi. Kurada birinciliği çeken Hasan Üzmez Ortaokulu Manisa ilinde Turgutlu'yu temsil etme hakkına sahip oldu. Yarışmaların ardından öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez öğrencilere katılım belgesi ve madalyalarını dağıttı.
Editör: TE Bilişim