Turgutlu’nun kabuğunu kıran değişim ve gelişim projelerinin bir bir vatandaşın hizmetine sunulduğunu ve pek çok alanda da açılışa hazırlanan hizmetlerin hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Ergün ve Başkan Şirin, 2017 yılının Turgutlu adına dönüm noktası olduğunun altını çizerek 2 adet kavşak projesi ile ihale aşamasında olan Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonunun müjdesini verdi. 

1 Nisan’da gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle Turgutlu’nun dört bir yanında bayram havası yaşanırken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, bir televizyon kanalına özel röportaj vererek, Turgutlu için projeleri peş peşe sıraladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, büyükşehir yapılanmasının ardından ilçelerdeki acil sorunlara eğildiklerini ifade ederek, Turgutlu’nun da ihtiyacı olan ve Turgutlu Belediyesi’nce projelendirilen Kapalı Pazaryeri ve Otopark Projesi’ni gündeme aldıklarını söyledi.



Başkan Ergün, “Mevcut pazaryeri gerçekten çok kötü durumda ve atıldı. O noktada tüm halka hitap eder bir projeyle 7-8 ay gibi kısa bir sürede inşaatını tamamladık. Şimdi gerçekten de Turgutlu’nun vitrini olacak bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Bizler bununla da sınırlı kalmadık, 17 ilçemizde olduğu gibi Turgutlu’da da MABEM gibi 600 gencimize hitap eden, Gıda Bankası gibi yoksul vatandaşımızın elini tutarak şuan 322 kişiye ulaştığımız yatırımlarımızı hizmete açtık. Eski köy, şimdi mahalle statüsünde olan yerlerin asfalt ihtiyacını karşılamaya devam ediyor, bir yandan da Ovacık Doğal Yaşam Kamp Merkezi Projemizi planlıyoruz” dedi.

Başkan Şirin’den övgüyle söz eden Başkan Ergün, “Tabii ki müşterek çalışmalarımızın yanı sıra Değerli Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin ve ekibinin ilçeye modern projeleri söz konusu. Bunlardan biri gerçekten de standardı oldukça yüksek tuttukları Gardalya Sokak Yenileme Projesi bir diğeri de Hüdavendigar Park adında yepyeni bir yaşam alanı. Bu anlamda kendilerini tebrik ediyorum. Turgutlu yatırım ve hizmetlerin hızla ilerlediği bir ilçemiz. Önümüzdeki haftalarda verdiğimiz sözlerden biri olan ve şuan ihale aşamasında olduğumuz Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nun temelini atmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra ilçemize rahat bir nefes aldıracak 2 adet battı-çıktı şeklindeki kavşak projelerimiz. Onayları ve resmi prosedürleri tamamlanan projelerle ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor” şeklinde konuştu.



TURGUTLU HİZMET VE YATIRIMA DOYACAK

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de toplu açılış töreniyle Turgutlu’da renkli görüntüler oluştuğunu ifade ederek, “Turgutlu halkı, verilen sözlerin bir bir gerçekleştiğine şahit oldu. Çünkü değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte yaptığımız tespitlerle acil sorunlara kararlılıkla eğildik ve nihayet Turgutlu’da önemli çalışmalara imza attık. Manisa’daki değişimin ve gelişimin mimarı ünvanına sahip Cengiz Başkanımız seçildiğimiz ilk günden bu yana yanımızda oldu. Büyük maliyetli yatırımlara katkı sağladı. Taleplerimizi göz ardı etmeyerek sürekli bir istişare içerisinde Turgutlu’ya ne yapabiliriz noktasında olduk. Toplu açılışını gerçekleştirdiğimiz hizmetler, yatırım kervanımızın önemli halkalarından biridir. Henüz temel atma törenini yapmadığımız yaklaşık 40 Milyonluk Su Arıtma Tesisi hızla yükseliyor. Turgutlu’nun çöpünün de bertaraf edileceği Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenleme Depolama Alanı da Manisa’da yükseliyor. Turgutlu’nun çehresini değiştirecek battı-çıktı kavşaklarımız var. Irlamaz Rekreasyon Alanı’nı hak ettiği noktaya taşıyacak projemiz hazırlanıyor. Sadece merkeze değil eski köy yeni mahallelerimize de hızla hizmet götürüyoruz. Halkımızın büyük memnuniyet duyduğu 11 yeni araçlık toplu ulaşımdan paket arıtmaya, itfaiye müfreze alanları, düğün salonlarına çocuk kültür sanat merkezlerine dek farklı özellikle pek çok hizmet yine Turgutlu’nun kazanımı oluyor. Bu anlamda Turgutlu’nun modernleşme yolunda hızla ilerlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Umuyorum ki pek yakında yeni hizmet açılışlarıyla yine bir arada olacağız. Çünkü Turgutlu beklediğinden daha fazla hizmet almayı hak ediyor. Bu anlamda tek gayemiz olan ‘hizmet’ çerçevesinde tüm imkanlarımızı eşit ve adil şekilde seferber etmeye gayret ediyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim