Fransa`da yaşayan ve Altay sevgisi ile bilinen Erol Battal, Altay`ın görkemli 1.Lig günlerinde Altay amigoluğu yapmış ve Alsancak`ta siyah beyaz sevginin yaşatılması ve büyütülmesi için büyük çaba harcamıştı. Aralarında Altay başkanlarından Nafiz Zorlu`nun da yer aldığı “Genç Altay” isimli bir de takım kuran Battal, Altay tribünlerinin unutulmayan simalarından biri haline dönüşmüştü.
“Büyük Altay” sloganın da yaratıcısı olan Sarı Erol, Altay`ın kaybettiği bir maçın ardından kendini Kordon`dan denize atarak Altay sevgisinin sınırsızlığını da ortaya koymuştu. Altay`ın oynadığı unutulmaz finallerin tümüne katılan Battal, Fransa`nın güneyinde yaşadığı Set kasabasında da siyah beyaz sevgisini yaymıştı. Gençlik yıllarında gazetecilik de yapan Erol Battal Didim`de TRT, Anadolu Ajansı, Hürriyet ve Fotospor muhabirliği de yapmıştı.
Altayla ilgili anılarını derlediği bir de kitabı bulunan Sarı Erol, yaklaşık 40 yıldan bu yana Fransa` da yaşıyordu. 76 yaşındaki Erol Battal, 4 kız çocuk babasıydı.
Erol Battal`ın cenazesi pazar günü Alsancak Hocazade camiinden öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketi olan Turgutlu’da Turgutlu Belediye Mezarlığı`nda toprağa verildi. Turgutlu’da defnedilen Sarı Erol’un mezarına Altay bayrağı ve forması bırakıldı. Cenazede Ege futbolunun önemli yorumcularından gazeteci Suavi Yardımoğlu, Battal’ın kızları ve yakınları katıldı.
Editör: TE Bilişim