ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

‘Sporcu başkan’ kimliğiyle anılan ve Belediyespor’a yaptığı tesisler ve sağladığı imkanların yanı sıra amatör takımlara malzeme-ulaşım desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ne ilginçtir ki amatör takımlarla tesis sorunları yaşamaya devam ediyor. Bilindiği gibi Sanayispor ile yaşanan saha problemi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Sanayispor Yönetimi, Sanayi’deki halı saha ile ilgili kendilerine seçim öncesinde tahsis sözü verildiğini ve buranın Sanayispor’un organizasyonunda tüm amatörlerin kullanımına açılacağını belirtmişti. Yeşil-Siyahlılar, Başkan Ergün’den defalarca randevu talep etmelerine rağmen talebe cevap verilmediğini söylemişti. Daha sonra açıklama yapan Büyükşehir Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise Sanayispor’a tahsis sözü vermediklerini açıklamıştı. Oysa belediyenin geçmişe dönük haberlerinde yaşanan süreçte Sanayispor’a tahsis sözünün verildiği haberleri dikkat çekiyor.

DÖRDÜNCÜ VAKASINI YAŞADI

Bilindiği gibi Cengiz Ergün’ün amatör takımlarla yaşadığı sorunlar Sanayispor’la sınırlı değil.  Büyükşehir olmadan önce Maltaspor, Dış Mahalle Yıldırımspor, Akmescitspor gibi köklü kulüplerin tek gelir kaynakları olan tesisleri de elden gitmişti. Maltaspor tesisi yıkılıp malta parkı ve ticari işletmeye döndü. O dönem Başkan Saffet Bahar kandırıldıklarını iddia etmişti. Dış Mahalle düğün salonu ve kafeteryası kulübün elinden alındı. Akmescitspor lokali olarak bilinen gelir getirici yer de yıkılarak yerine ticari işletme yapıldı. Yaşanan süreçten sonra Maltaspor ve Akmescitspor imkansızlıktan 2. Amatör Lig’e düşmüştü. Akmescitspor Başkanı Osman Akbulut da görevini bırakmıştı. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan Dış Mahalle Yıldırımspor ise 1. Amatör Lig’de kısıtlı imkanlarıyla mücadele veriyor.

BALIK TUTMAYI ÖĞRETMELİ!

Manisa’daki tesis sıkıntısının verdiği mali imkansızlıktan ötürü birçok takım ücretsiz olarak hizmet veren 8 Eylül Stadı’na yığılmış durumda. Dönemin Manisa Belediyesi tarafından yeri verilen ve Özel İdare tarafından yapılan Ertuğrul Dilek Stadı’nda ise halı sahayı işleten müteahhit tarafından idman saati başına elektrik parası alınıyor. Olimpiyat Stadı’nın fiziki yapısı tam bir facia. Dolayısıyla bu sıkıntı giderek büyüyen Büyükşehir Belediyespor’un da sorunu. Amatör takımların en önemli sorunu, kalıcı gelir getirici tesislerinin olmayışı… Sonuç olarak bizlerde diyoruz ki; “Amatör takımlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeli!”

Editör: TE Bilişim