Manisaspor ligin son haftasında konuk edeceği Giresunspor maçını kazanıp rakiplerinden birinin berabere birinin de yenilmesi için duacı. Ancak rakiplere hesapladığımız senaryo gerçekleşse dahi Manisaspor’un bu kafayla Giresun’u yenme olasılığı çok düşük. “İlle de koltuğum” diyen başkan ve başarısızlığını kabullenmeyen hoca, yeni sezonda 2. Lig’in planlamasını yapıyor

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

PTT 1. Lig’de eline geçen fırsatları sürekli teperek son haftada mucize peşine düşmek durumunda kalan Manisaspor, üçlü averaj ihtimalinin gerçekleşmesini umut ediyor. Geçen hafta yarıştaki rakibi Denizlispor’a 2-0 yenilen Tarzan, hem ikili averaj hesabını bozmuş hem de rakibinin üç puan gerisine düşmüştü. Siyah-Beyazlılar’ın ligde kalması için Denizli’nin Play-Off hedefleyen Samsunspor deplasmanında yenilmesi, Buca’nın da şampiyonluğunu garantileyen Osmanlı ile berabere kalması gerekiyor. Tabi tüm bunların yanında Manisaspor’un Giresun engelini geçmesi şart!.. Ancak ortada bir gerçek var ki başkan ve hoca kafa kafaya vermiş, yeni sezonda 2. Lig hesabını yapmaya başlarken, olması muhtemel sonuçlar göz ardı ediliyor. Denizli’nin Samsun’da yenilmesi normal sonuç, Buca’nın da kendini kasmayacak Osmanlı’dan en fazla bir puan alması da çok normal bir sonuç. İşte asıl soru şu; Manisaspor bu oyunla bu idari anlayışla gençlerle sahaya çıkacak olan Giresunspor’u yenebilecek mi?

YENİLMEYİ SEVMEYEN BİR TAKIMLA OYNUYORUZ!

Giresunspor 7 yenilgiyle ligin en az yenilen 5 takımından biri. 17 beraberlikle de ligin en çok berabere kalan takımı. Biz Denizli’deki hayati maçta beraberlik oyununu beceremezken, onlar ligin genelinde beraberlik oyununu seven bir yapıya sahipler. Ve kolay kolay teslim olmayan direnci yüksek bir takıma karşı oynayacağız.

O SENARYOYU YENEMEDEN KAPATIRSAK NE OLUR?

Futbol mucizelere açık bir oyun. Asla olmaz denilen sonuçlar olabiliyor. Kaldı ki bu hafta rakiplerin maçlarının olası sonuçları, bizim istediğimiz sonucun olasılığının çok üzerinde. Dolayısıyla Manisaspor’un bu maçı mutlaka kazanıp son görevini yapıp sonucu beklemekten başka çaresi yok. En azından galibiyetle vade etmek gerek. Eğer Denizli yenilir, Buca’da berabere kalır da Manisaspor kazanamazsa 2. Lig planları yapanlar ne yapacak? Bu sorunun yanıtını bekliyoruz.

Editör: TE Bilişim