Yoğun kar yağışı nedeniyle Ofspor maçı ertelenen ve iki gün bölgede mahsur kalıp dün öğle saatlerinde kente dönebilen Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Başkan Cenk Ergün, yaşadıkları mağduriyetten ötürü Türkiye Futbol Federasyonu’na maddi yardım talebinde bulunacaklarını söyledi

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta Ofspor deplasmanında elverişsiz hava koşulları sebebiyle haftayı maç yapmadan geçen Manisa Büyükşehir Belediyespor, dün sabah 11:30 uçağıyla Manisa’ya dönebildi. Uzun süredir bölgede mahsur kalan Yeşil-Beyazlılar’da başkan Cenk Ergün, mahsur kalmaları nedeniyle oluşan giderler için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yardım talebinde bulunacaklarını söyledi.

“MASRAFLARIMIZI KARŞILARLARSA…”

Kar yağışının böyle olacağını bilerek cuma gününden maça hareket edildiğinin altını çizen Başkan Ergün, oluşan tabloda yaşanan mağduriyetin TFF tarafından karşılanması adına girişimleri başlattıklarını belirterek, “Kemerspor maçımız da ertelenmişti. Terör saldırısından ötürü erteleme kararı olmuş, federasyon belli bir kısmını ödemişti. Ama Ofspor maçında hava şartlarından ötürü iptal oldu. Hemen yazışmaları yapıp masraflarımızın karşılanmasını talep edeceğiz. Karşılarlarsa teşekkür ederiz. Sonuçta bizim için 1 liranın bile önemi var” diye konuştu.

“ARTIK BU TÜR ERTELEMELERİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Bölgelerdeki hava durumunun artık çok çok öncesinden bilindiğini ifade eden Ergün, “Teknoloji gelişti. Hangi ölçülerde kar yağacak günler öncesinden biliniyor. Bunlar göz önüne alınarak maçlar TFF tarafından ertelenebilir. Sonuçta bunlar masraf. Maç yapmadan belli bir giderimiz olmuş oldu. Bilindiği gibi geçen hafta Beşiktaş maçında federasyon açıklama yapmış ve maçların hakemin saha durumuna bakarak maçı iptal edebileceğinin altı çizilmişti. Bizde bir hafta sonra mağdur duruma düştük. Hava koşulları göz önüne alınıp bizim gibi kulüpler mağdur edilmese çok iyi olur. Ülkemizde statların yetersizliği, gerekli ekipmanların olmayışı, ertelemeleri de beraberinde getiriyor. Yeni takımız ve maç yapmamız gerekirdi. Ama doğanın da önüne geçilmiyor” dedi.

“TÜM MANİSALILARI MAÇA BEKLİYORUZ”

İç sahada puan kaybı istemediklerinin bir kez daha altını çizen Başkan Ergün, “Derince maçını kazanıp seri yakalamak istiyoruz. Tüm Manisalıları pazar günkü maça bekliyoruz. Üç stoperle görüşüyoruz. Uygun şartlarda biriyle anlaşacağız. Santrfor konusunda hamlelerimiz var. Orta saha olursa da alabiliriz. Nokta transfer yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim