ÖĞRENCİLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Proje kapsamında Celal Bayar Üniversitesi, Manisa’da 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında  10 okulda 1600 öğrenciye ulaşılması için harekete geçmiş ve Projede Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu, Üzümcüler İsa Artunç İlkokulu, Çağatay Uluçay İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu, Gazi İlkokulu, Cemal Ergün İlkokulu, Halil Yurtseven İlkokulu, Kemal Pınar İlkokulu, Akşemseddin İlkokulu, Sekiz Eylül Kemal –Neşen Dömekeli İlkokulu yer almıştı. Bu okulların  öğrencilerinin katıldığı şenlik C..B.Ü  Futbol sahasında düzenlendi. Etkinliğe Proje Koordinatörü Celal Bayar Üniversitesi Besyo Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akyüz, A.S.K.F. Başkanı İsmail Aydın,üniversitelerin Besyo bölümlerinde ve Spor fakültelerinde Futbol Uzmanlık alanında eğitim gören 3. ve 4. sınıf öğrencileri, proje kapsamındaki okullardan gelen 6-10 yaş grubundaki çocuklar ve aileler katıldı. Öğleye kadar süren çeşitli parkurlarda futbola dair çeşitli etkinliklerde bulundular ve gönüllerince eğlendiler.

AKYÜZ “YETENEKLER ÜLKE FUTBOLUNA KAZANDIRILACAK ”
Proje Koordinatörü Celal Bayar Üniversitesi Besyo Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akyüz, projenin tamamlanması ile ilgili olarak “Bilindiği gibi ülkemizde futbol yaşının 6’ya indirilmesi yönünde bir takım çalışmalar yapılmıştı. Bu proje, ülke futbolunun geleceğinin yanı sıra öğrencilerin obezite ile mücadelesi ve spor alışkanlıklarının kazanması açısından da önemli idi. Futbol eğitimi alan Besyo öğrencilerimiz, haftanın 4 günü ilkokullara giderek 6-10 yaş arası çocuklara ders dışı saatlerde eğitim verdiler ve futbolda temel hareket eğitimi ve koordinasyon konularını kapsayacak çalışmalar yaptılar. ”dedi
Akyüz Şöyle devam etti.”Projeyi üniversite futbol sahamızda tüm sporcuların katılacağı şenliklerle tamamladık. Çocuklarımıza Ülker’den gelen çeşitli hediyeleri de takdim ettik ve kumanya dağıtarak birlikteeğlenmelerini sağladık. Proje sonunda yetenekli öğrenciler tespit edilerek Manisa ve ülke futbolunun hizmetine sunulacaktır. Projeye katılan okullarımıza, projede görev alan tüm öğrencilerimize ve katkıda bulunanlara sonsuz teşekkür ederim. ”dedi.”
Editör: TE Bilişim