Haftalardır bu kadar güzel sonuçların alındığı bir haftasonuna denk gelmemiştim, hakikaten harika bir haftaydı. Belediyespor Play-Off'u garantiledi, Turgutluspor 1 senelik reklam arasının ardından profesyonel liglere merhaba dedi, Akhisar fark yaptı, Manisaspor müthiş bir nokta koydu. 
ŞAMPİYON TURGUTLUSPOR'A ALKIŞ
Gerçekten Manisalı bir sporsever ve futbol aşığı olarak daha güzel bir hafta olabileceğini düşünmüyorum. Akhisar'ın maçının önemi hepsinden daha düşüktü ondan dolayı o da hani bonus gibi sayılır. Ancak Turgutluspor'un bu sezon birçok maçına gittim, hocasıyla, oyuncularıyla saatlerce muhabbet ettim, maçlarını idmanlarını izledim. Çok hak edilmiş bir şampiyonluğu uzatma anlarına gidip bizi korkutmasına rağmen almasına çok çok sevindim. Turgutluspor Manisa'nın bir parçasıdır, kültürünün bir sentezidir. Onların şampiyonluğuna sanki Manisaspor şampiyon olmuşçasına sevindim. 
2. LİG YAKIN
Belediyespor'un da yaptığı kolay bir iş değil. Berabere kaldıkları 5 hafta boyunca oynanan facia futbola rağmen, kadronun bir türlü oturmamasına rağmen öyle bir gaz aldılar ki muhteşem. Gerçi ligin de hiçbir takımının ileriye gitmek istememesi, "Yok, sen Play-Off oyna.", "AAA, olur mu sen oyna lütfen" edalarındaki puan kayıplarını değerlendirmemek büyük acemilik olurdu. Son 7 haftada 6. kez kazanmış ve bu seri olmadan önce 9. sırada olan bir Belediyespor'dan bahsediyoruz. Bu takım 1 hafta önceden Play-Off'u garantiledi. Erbaa maçını izleyemedim ancak izleyenlerden öğrendiğim kadarıyla rakip çok takım gibi oynuyor ve aslarıyla ciddi bir motivasyonla bizimkileri götürebilir. Birçok Belediyeli futbolcu da Bodrum bu kadar erken gaza basmasa Erbaa'nın şampiyon olacağı görüşündeydi. Ancak ben şuna inanıyorum; Motivasyon ve azim futboldaki en temel unsurlar. Kötü oynayabilirsin, kötü bir dönem de geçirebilirsin ancak hedefin tekse ve bunun için mücadeleden geri adım atmıyorsan başarabilirsin. Play-Off'lar kolay değildir, her takım tek maç usulünde elenebilir. Yani bir Süper Lig takımı da gel 1 maçlık taktikle herkesi alt edebilirsin. Ben Belediyespor'un ayaklarını ve özellikle Olcay'la Berkin'in yeteneklerini bu ligde çok isimde görmedim. Bu takım isterse 2. Lig'e çıkar. İnşallah bu yazının devamını Play-Off'ların ardından şampiyonluk sonrasında yazmak nasip olur. 
MUHTEŞEM GALİBİYET
Ancak haftanın yıldızı ve muhteşem kapanışı yapan Manisaspor büyük iş yaptı. Bakın bu maç öncesi zaten Denizlispor'u yeneceğimizi biliyorduk ancak kim böyle olacağını tahmin edebilirdi ki? Sen öne geçiryorsun, ilk yarıyı geride bırakıyorsun. Golü buluyorsun ancak galibiyet için son saliseyi bekliyorsun. Sanki bu maç bana Denizli'de oynadığımız maçı hatırlattı. O maçta da son saniyede hani şu kadro dışı bıraktığınız Savaş diye bir adam vardı, hatırladınız mı? O atmıştı da düdüğü çalmadan maç bitmişti. Bu sene Denizli'nin bizden çekeceği varmış, 2 maçta da son saniyede adamların elindeki puanı çarpıverdik. Ancak kazanmayı hak ettik ve uzun süredir izlediğim en iyi maçlardan birisiydi. Futbol olarak keyif veren maçın bitişinin de bizim istediğimiz gibi olması bir başka artı tabii ki. Ligin bitmesine artık çok kısa bir zaman kaldı ve Manisaspor 7 puan farkla ateş hattından uzaklaştı. Her hafta "Tamam, bitti bu iş." diyoruz ancak ipleri salmaya gelmez. Önünde 5 maç ve altındaki takımların alabileceği olası 15 puan var, şakası yok. Matematiksel olarak garantilemediğin sürece hiçbir şey bitmiş değil. Bu hafta Antep'e gidiyorsun, ateş hattının en üstündeki takım bu. Orada kaybetmemeye bakacaksın, beraberliğe yatmak ayıp değil ancak 1 gol atıp yatarsan daha da güzel. 3 haftalık bir galibiyet serisi yakalamışsın ve ateş hattında direkt rakibin olacak 3 takımı da evine eli boş göndermişsin, bu avantajını geri vermek olmaz. Bu takımın ligde kalması demek, geçen seneki şampiyonluk kadar değerlidir, bu takımın yine düşmesine izin veremeyiz, vermemeliyiz. Bir dönem eleştiriyordum, hala da eleştiriyorum ancak çok sevdiğim bir hocam beni aradı ve "Hakan, biliyorum haklısın ancak Manisaspor'umuz tek, bu takımı ligde tutalım, sonra eleştiririz, önce paçayı kurtaralım" dedi, bir açıdan haklıydı da. Şaka maka yapılacak ya da kişisel hesapların tutulacağı bir dönem değil. İnşallah bu muhteşem galibiyetin ardından gerisi de böyle gelir. 
KEYİF
Başta söylediğim gibi; Bir Manisalı ve futbolsever olarak çok keyifli bir haftasonu yaşadım, yaşadık. İşi bitmemiş bir Manisaspor ve Belediyespor kaldı, bu 2 takımın da istediği noktalara ulaşabilecek ayakları olduğunu biliyoruz. Umalım ki Manisalılar olarak böyle haftaları daha nice kez yaşarız, daha nice kez bu mutluluğumuzu o stadlarda sevinerek kutlarız. Tebrikler Turgutluspor, tebrikler Akhisar Belediyespor, tebrikler Manisa Büyükşehir Belediyespor, tebrikler Manisaspor. HEPİNİZ, HER ZAMAN BÖYLE OLUN!
Editör: TE Bilişim