Selendi Kaymakamlığının himayesinde düzenlenen ’Sevgi, Hoşgörü ve Kardeşlik Halı Saha Futbol Turnuvası’ puan usulü oynanacak. Turnuvanın ilk maçında Kazıklı Spor sahada adeta şov yaparak rakibi Sağlık Sporu 14-2 yendi. Maçın yıldızı ise 7 gol atan Kazıklı Spor takımının oyuncusu Salim oldu. Ethem Erol’un hakem olarak yönettiği ilk maç öncesi AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın gönderdiği 25 adet top takım temsilcilerine AK Parti ilçe Başkanı Muharrem Sezer tarafından teslim edildi.

Turnuvanın ikinci maçında ise Yelimere Kanyon Spor ile Halılar Birlik Spor karşı karşıya geldi. Metin Bulut’un yönettiği maçta Yelimere Kanyon Spor rakibi Halılar Birlik Spor’u 8-1 yendi. Maçın futbolcusu ise 5 gol atan Mevlüt oldu. Günün son maçında ise YBO ile Fetih Spor karşı karşıya geldi. Ahmet Ertuğrul’un yönettiği maçta ise Kaymakam Murat Aydın’ın takımı olan YBO rakibini 6-2 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Şampiyona koç verilecek

İlçe Kaymakamı Murat Aydın ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hamdi Kılıç’ın sembolik olarak başlattığı Halı Saha turnuvasına 25 takım katılacak. 5 grup halinde oynanacak olan müsabakalar 25’er dakikalık 2 devre halinde oynanacak. Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde bulunan Halı sahada düzenlenen turnuvanın şampiyonu olacak takıma kupa ve madalyanın yanısıra bir tane de koç hediye edilecek.
Gruplardaki maçların 9 Kasım tarihinde tamamlanacağı ve gruplarında ilk iki sırayı paylaşacak olan takımlar 2 grup halinde yeniden maçlar yapacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım ise yarı final ve final maçlarını oynayacak.

Katılan takımlar

Turnuvaya A Grubunda Kazıklı, Bek-Vet, Halılar Birlik, Sağlık ve Yelimere, B Grubunda Eskin, Fetih, Pınarlar, Yeşil Mahalle ve YİBO, C Grubunda Hacılar, Belediye, Bekirağalar, Çıkrıkçı ve Ziraat Odası, D Grubunda Forza Gençlik, Tefen, Yelimere Kanyon Gençlik, Omurlar ve Halılar Alemci, E Grubunda Foto Yaşam, Selendi Gençlik, Ülkücü İşçiler, Şehirlioğlu ve Karşıova takımları yer alıyor.
Turnuvanın Tertip komitesi Başkanı olan Kaymakam Murat Aydın başlama vuruşu öncesi takımlara hitaben konuşarak, "Sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ruhunun kazanacağı bir turnuva olması dileğiyle turnuvayı başlatıyoruz. Sporun centilmenlik olduğunu unutmayalım. Futbol oynayalım. Bunun dışında futbol oynamayı düşünmeyen sahaya gelmesin. Kardeşlik ruhuna yakışır maçlar oynayalım." dedi.
Kaynak: iha