MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma ilçesindeki faciada şehit olan 301 madencinin aileleri için toplanan bazı yardımların akıbetinin bilinmediğini söyledi. Yardım için toplanan bağışların bazılarının Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) hesaplarında görünmediğini iddia eden Akçay, Galatasaray'ın eski futbolcusu Drogba'nın bağışladığı 1 milyon TL'nin dahi AFAD hesabında olmadığını belirtti.

" AFAD HESABINDA 46.5 MİLYON TL TOPLANDI"

Faciadan sonra AFAD hesabında 46,5 milyon lira toplandığını ve bu yardımların maden şehitlerinin ailelerine dağıtıldığını ifade eden Milletvekili Akçay, "Vatandaşlarımızın büyük bölümü, AKP'ye güvenmediği için ya yardım yapmamış ya da bizzat elden yardım yapmıştır. Bazı yardımların ise akıbeti bilinmemektedir.

"ÜÇLÜ TURNUVADAN GELECEK GELİRLER DE KAYMAKAMLIĞA İLETİLMEDİ"

Mesela 25 Ağustos 2014 tarihinde Manisa'da oynanan Fenerbahçe- Galatasaray Süper Kupa finalinin gelirleri Soma'ya bağışlanacaktı. İzmir'de oynanan Galatasaray-Atletico Madrid maçı ile Chelsea, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki üçlü turnuva maçlarından elde edilen gelirler Soma'ya bağışlanacaktı. Galatasaraylı eski futbolcu Drogba, Somalı madencilerin ailelerine 1 milyon TL bağışta bulunmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 5 milyon TL Soma için ayrılmıştır fakat bu paralar AFAD hesaplarında görünmemektedir, Soma Kaymakamlığı'na da iletilmemiştir. Hükümet, bu paraların akıbetini bir an önce açıklamalıdır" dedi.

Editör: TE Bilişim