Nurlupınarspor’un kupa sevinci Nurlupınarspor’un kupa sevinci

Turgutluspor eski kulüp başkanı Taner Kestaneci’nin sosyal medya hesabından  bir açıklama yaptı. Mevcut yönetime sert sözlerle yüklenen Keresteci, şunları söyledi: 
Maalesef darbeci CHP’liler zihniyetiyle üyeliklerimiz haksız bir şekilde iptal edilmiştir!
Dün Turgutluspor’dan bana ve ekibime bildiri geldi. Ve haksız bir şekilde üyeliklerimizin sonlandırıldığını öğrendik.
Bugüne kadar bize yapılan zulmü ve düzenbazlıkla geçen kongreyi tüm Turgutlu biliyor.
Halbuki bugüne kadar başkanlık yapmış başarılı başarısız hiçbir başkan üyelikten çıkartılamamıştır. Ama mevcut kişiler maalesef bu zihniyet ve bu ahlak değerlerinden bihaberdir.
Ve aynı zamanda bugüne kadar en fazla şahsi parasını harcayan tek başkanlık yapmış birine bu nankörlüğü yapabiliyorsunuz? Bunu bana yapanlar belediyede kim bilir neler yapıyordur.
2019/2020 sizin yönettiğiniz sezonda belediyenin imkanlarıyla 8 milyona yakın harcamanıza rağmen takımı Antalya’ya götürememiştiniz! Ve futbolcuların parasını verememiştiniz. Bense o paranın altında rakamla 3 sezon takım ve çalışanı yönetim. 
Ve herkesin malumu o günleri zor durumda olan çetin akının yanında tek benim olduğumu söylemişti. Her yerde en zor günümde yardıma Taner kestaneci geldi asla unutmam diye söyleyen kimdi?
Sonuçta bizimde katkılarımızla şampiyon olmuştuk.
Şimdi maddi manevi desteğimin karşılığı bu mu? 
Sizin niyetiniz zaten baştan belliydi. Zor duruma sokarak başarısız olmamız ve kulübün borçlarını bana ödeterek tekrar geri almaktı. Ama tüm zulmünüze rağmen ve paralı malum kişiler tarafından 90 dakika maçlarda protesto ettirerek takımı sabote etmeye çalıştınız.
Ama yine de tüm zorluklara rağmen başarısız olmadık. Hatta takım iyi gider Taner Kestaneci nedense başarılı olur diye hep çekindiniz.
Şimdi arkanızda koskoca belediyenin gücü olmasına rağmen maalesef takım düşüşte ve belki de istemesek de düşecek.
Artık size yakın üyelerin bile size oy moy vermeyeceğini biliyorsunuz. Bu yüzden ben ve ekibimi kongreye sokmaya korkuyorsunuz. Yazıklar olsun. İşte sözde sizin demokrasi anlayaşınız!”
TUGTULUSPOR’DAN YANIT GELDİ  
Turgutluspor yönetim bir basın açıklaması yaptı. Taner Kestaneci ve yönetiminin usulsüz bazı uygulamalarının adli mercilere intikal ettiğini dile getiren yönetim şu açıklamayı yaptı: “Kulübümüz eski başkanı ve yöneticilerinin üyeliklerinin düşümü ile ilgili olarak son dönemde sosyal medya platformlarında asılsız söylentiler paylaşılmakta, kararın üst yazısı paylaşılarak algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Önceki dönem kulüp başkanı Taner Kestaneci ile diğer yönetim kurulu üyeleri son genel kurul toplantısında ibra edilmemiş ve faaliyetleri onanmamıştır. Görevimize başladığımız ilk günden itibaren önceki başkan zorluk çıkarmış, dernek defterlerini, bilumum kıymetli evrakı tarafımıza teslim etmemiştir. Bunun yanı sıra kulübün kamera cihazlarının söküldüğü, faturaları kulübümüze kesilen eşyaların bulunmadığı tespit edilmiştir. Tüm bunlarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kulüp mali ve idari yönden incelemeye alınmıştır. İlk etapta yapılan incelemelerde genel kuruldaki mali hesap tablosunda uygunsuzluklar tespit edilmiştir. Akabinde kasada olması gereken miktarın olmadığı, daha da kötüsü görev süresi sona ermesine rağmen yeni yönetimin bilgisi dışında kulüp hesabına ait internet bankacılığından ödeme yapıldığı ve kulüp banka kartından ATM’den para çekildiği tespit edilmiştir. Bununla ilgili olarak da ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Önceki başkanın kulübü usulsüz bir şekilde borçlandırdığı, bankadan toplu paralar çektirdiği, bu ödemelerin nerelere yapıldığının belli olmadığı, kulüple alakası olmayan faturaların ve giderlerin bulunduğu, denetleme kurulu başkanının denetleme kurulu işiyle alakalı olarak genel kurul kararı olmaksızın ücret karşılığı çalıştırıldığı,  süreç içerisinde yönetimin hiç bir şekilde denetlenmediği, denetleme kurulu raporlarının bulunmadığı gibi hususlar “Dernekler masası” tarafından yapılan idari soruşturma neticesinde tespit edilmiştir. Hali hazırda da mali denetleme devam etmektedir. Yukarıdaki açıklamalarımızın birçoğu yargıya intikal etmiş olup yargı süreci devam etmektedir. Yönetim Kurulumuz resmi makamlarca tespit edilen usulsüzlüklere karşı kayıtsız kalmayacaktır. Özellikle mali usulsüzlüklerle güzide kulübümüzün zarar görmesini engellemeye çalışacaktır.  Yönetim Kurulu tüzüğün kendisine verdiği yetkiyi hukuka uygun bir şekilde kullanmış, kararını da kararın muhatabı olan üyeyle paylaşmıştır. Üyeler yasanın ve tüzüğün kendilerine tanıdığı haklar da ilgili kararda kendilerine hatırlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulu” ifadeleri yer verildi.

 

Editör: TE Bilişim