TFF 1. Lig'e verilen 15 günlük ara sona erdi ve Manisaspor yarın sahaya çıkıyor. Ligin ilk 2 maçında beklentilerin çok altında kalarak puansız kalan Tarzan, son hafta oynadığı Gaziantepspor maçını kazanarak moral tazelemişti. Genç rakibini 4-1'lik sonuçla mağlup ederek ligdeki ilk puanlarını toplayan Tarzan, şimdi de zorlu bir sınava çıkıyor. Ligin bu sene en iddialı ekiplerinden olan ve geçen sene Play-Off oynayan Boluspor'u evinde ağırlayacak olan Tarzan, şimdiye kadarki en ciddi rakibiyle yüzleşecek. 
BOLU İYİ BAŞLAMADI
Geçtiğimiz sezon Play-Off oynayan ancak 2 maçta da Göztepe'ye mağlup olup, Süper Lig hayaline veda eden Boluspor, Fuat Çapa'yı takımın başında tutarak istikrardan yana karar kıldı. Bu sezona Çaykur Rizespor'la beraber ligin favorilerinden birisi olarak başlayan ve transferleriyle adından söz ettiren Boluspor, buna karşın lige istediği gibi başlayamadı ve 3 haftada 2 puan toplayabildi. Ligin açılış maçında evinde Giresunspor'la 2-2 berabere kalan kırmızı beyazlılar, bir sonraki hafta Ümraniyespor deplasmanından 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı. Lige ara girmeden son maçını 27 Ağustos'ta evinde yapan kırmızı beyazlılar, bu maçta da G. Gaziantep FK ile 0-0 berabere kalarak yine 3 puana ulaşamamıştı. Bu hafta Manisa deplasmanına mutlak 3 puan hedefiyle gelen Boluspor'un kadrosunda çok önemli isimler bulunuyor. Fenerbahçe'den Ertuğrul ve Beşiktaş'tan Pedro Franco'yu kadrosuna katan Boluspor'da bu isimlerin yanı sıra Poepon, Bentley, İrfan Başaran, Guido Koçer, Andre Santos gibi isimler bulunuyor. Şu ana kadar ligde 2 gol atabilen ekibin golleri Poepon ve Koçer'den gelmişti. 
TARZAN GALİBİYETE İNANDI
Milli takım arasına zayıf rakibi Gaziantepspor'u deplasmanda mağlup ederek giren Manisaspor, 15 günlük arada moralli çalıştı. Bu kısa arada aileleriyle zaman geçirme şansı bulan futbolcular moral depoladı. Boluspor maçı için mutlak galibiyet hedefi koyulurken, oyuncular da sadece bu sonuca odaklandı. Hafta içinde Manisaspor'dan 2 ismin ayrılması dahi moralleri bozmadı. Hatırlanacağı üzere kadroda düşünülmeyen Gökdeniz Varol ve Akın Açık takımdan ayrıldı. Transfer döneminin kapanmasıyla beraber bu dönemi transfersiz geçiren Manisaspor, buna karşın bu maçta yeniden sözleşme imzaladığı Christ Bakaki'yi yeniden kullanabilecek. Siyah beyazlıların maça şu 11'le çıkması bekleniyor: Emrullah, Mustafa, Hikmet, Dimov, Abdulkadir, Berkay, Metin, Atiemwen, İsmail, Perovic, Meye. Milli takım arasından iyi dönen Meye'nin gösterdiği performans teknik heyeti sevinidirken, Gabonlu golcü Boluspor'a da golünü kaydetmek istiyor. 2013'ten bu yana resmi maçlarda Boluspor'u mağlup edemeyen Tarzan, bu kötü istatistiği de yarın bozmak istiyor. Geçtiğimiz sezonki 2 karşılaşmadan ilki 2-2 berabere bitmiş, ligin son maçında Boluspor 4-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. Manisaspor- Boluspor TFF 1. Lig 4. hafta mücadelesi yarın 20.00'da 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Özgüç Türkalp, Mehmet Şahan Yılmaz ve Kamil Çetin yapacak. Hakan Agar




 
Editör: TE Bilişim