Geçen sezon ligin bitmesine 1 hafta kala kümede kalmayı başaran Manisaspor, yine zorlu bir lige bugün start veriyor. Teşvik primi iddiaları ve transfer yasağı çalkantılarıyla açılan sezonda siyah beyazlılar zorlu bir deplasmanla sezonu açacak. Geçen sezon son haftalarda yaptığı çıkışa karşın son hafta Bursaspor'un deplasmanda aldığı galibiyetle yıkılan ve küme düşen Çaykur Rizespor, favori olarak başlayacağı ligi 3 puanla açmak isterken, aynı şekilde Manisaspor da ligin favorisini deplasmanda mağlup ederek hem iyi bir start almak hem de özgüven depolamak istiyor.
 
RİZE SON ANDA VEDA ETMİŞTİ
Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in belki de en acı senaryolarından birisini yaşayan Çaykur Rizespor, bu sene 1. Lig'in favorisi olarak başlıyor. Kadrosundaki tüm yabancı oyuncuları tutan Rize, lig maçlarında 3 yabancısını da tribünde tutacak. Takımın başında tecrübeli teknik adam Hikmet Karaman bulunurken, yıldız oyuncular da 1. Lig'de ter dökecek. Geçtiğimiz sezonun son 5 haftasında aldığı 4 galibiyetle küme düşmesi kesin görünmesine karşın şansını son ana kadar sürdüren Rize, son haftada Bursaspor Trabzon karşısında geriye düşünce ligde kalma şansını yakalarken, Bursa'nın 2. yarıda attığı 2 golle galip gelmesiyle beraber küme düşme üzüntüsü yaşamıştı. Lige hazırlık aşamasında sadece yabancı kulüplerle hazırlık maçı oynayan Rize, bu maçların hiçbirinden galibiyet alamadı. Slovan Liberec'le 1-1 berabere kalan Rize, Darmstadt ve Dukla Prag'a 2-1, Bohemians'a 4-1 mağlup olmuştu. Ekiplerin arasındaki ekonomik farklılık da dikkatleri çekiyor.26 milyon euro tahmini değeriyle ligin en değerli ekibi olan Rize'ye karşılık, Manisaspor'un tahmini değeri 10 milyon euro olarak görülüyor. 
TARZAN'IN İŞİ ZOR
Geçen sezon Şanlıurfaspor galibiyetiyle beraber son haftaya girmeden kümede kalmayı garantileyen Manisaspor, artık gelenekselleşmiş transfer yasağı ve sezon başı sancılarıyla beraber lige girecek. Transfer yasağından dolayı istediği transferleri yapamadan sezona girecek olan Manisaspor, ligin en zorlu ekibinden 3 puanı kopartarak herkesi şoka uğratmak istiyor. 1 ay kadro dışı kaldıktan sonra Etik Kurulu karar vermemesine karşın kadroya yeniden dahil edilen İsmail Haktan Odabaşı'nın, her şeye rağmen ilk 11'de kadroya çıkması bekleniyor. Hazırlık maçlarında çok eksik bir görüntü veren Manisaspor'da, buna karşın umut yok değil. Manisaspor'da sahaya nasıl bir kadro çıkacağı da merak konusu oldu. Kalede yeni transfer Göktuğ'un bulunması beklenirken, kadronun geri kalanında sadece birkaç değişiklik olabilir. İşte Tarzan'ın olası ilk 11'i: Göktuğ, Mehmet(sol bek), Hikmet, Dimov, Abdulkadir(sağ bek), Berkay, Metin, Billal, Atiemwen, İsmail, Perovic. Hazırlık maçlarında umut vermeyen Manisaspor, sezonun ilk maçında kendisi gibi hazırlık maçlarında vasat performans gösteren Rize'nin açıklarından faydalanıp, sezona 3 puanla girmek istiyor. Çaykur Rizespor- Manisaspor TFF 1. Lig 1. hafta maçı bugün 19.00'da Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Mustafa Öğretmenoğlu, Erdinç Sezertam ve Murat Ergin Gözütok yapacak. Maç beIN Sports MAX 1'den şifreli yayınla yayınlanacak. Hakan Agar
Editör: TE Bilişim