Elazığspor'un ardından Adana Demirspor'u da 2-1'le geçerek 6 gün içerisinde 6 puan toplayan ve yönetimin getirdiği -6'lık cezayı eriten Grandmedical Manisaspor, sadece 3 günlük aranın ardından yeniden sahaya çıkıyor. Bu sefer Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesi için İstanbul'da Beşiktaş'la karşılaşacak olan Tarzan, alacağı galibiyetle Avrupa'daki gururumuzu mağlup ederek tüm ülkeyi şaşırtma hayalini kuruyor. Ancak siyah beyazlılar için bu hiç kolay olmayacak.
BEŞİKTAŞ AVRUPA'DA KRAL, LİG'DEYSE TATSIZ
Süper Lig'in son 2 senesinde şampiyon olan Beşiktaş, bu sene Avrupa'da fırtına gibi esiyor. Şampiyon olduğundan dolayı gruplara direkt katılım sağlayan siyah beyazlılar, Porto, Monaco ve Liepzig'in olduğu gruptan daha 5. maçlar sonucunda 1. olarak çıkmayı garantiledi. Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esmesine karşın, Kara Kartal ligde istediği performansı gösteremiyor. 13 haftası geride kalan Süper Lig'de 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Beşiktaş, lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde, yarışı 4. sıradan takip ediyor. Siyah beyazlılar kupa macerasınaysa bugün başlayacak. 5. turdan kupaya katılan Beşiktaş, kupadaki ilk maçını Grandmedical Manisaspor'la oynayacak. Geçtiğimiz sezon çeyrek finale kadar gidebilen Kara Kartal, Fenerbahçe'ye elenmiş ve kupa hayaline son vermişti. O maçta aldığı taraftar cezası bu yıl oynanacak ilk kupa maçına ertelenen İstanbul temsilcisi, bu sebepten ötürü Manisaspor'a karşı taraftarından yoksun oynayacak. Taraftar yasağı sadece Beşiktaş tarafını kapsarken, Manisaspor taraftarları deplasman tribününde yerini alabilecek. Hem lig hem Avrupa oynadığından ötürü yedek bir takımla çıkması beklenen siyah beyazlılarda, Şenol Güneş'in çıkartacağı kadro merak ediliyor. 
TARZAN HEYECANLI
TFF 1. Lig'deki kötü duruma karşın son 2 maçından galibiyetle ayrılarak umutlanan Grandmedical Manisaspor, 3. turdan başladığı kupada ilk kez çift ayaklı bir seriye başlıyor. Kupadaki ilk 2 rakibi olan Arsinspor'u 4-1, ardından Hatayspor'u 1-0'la geçerek 5. tura yükselen Tarzan, 5. Tur'da Beşiktaş'ın rakibi olmuştu. Bugün İstanbul'da güçlü rakibiyle karşılaşacak olan Manisaspor, 2. maçıysa 12 Aralık'ta 19 Mayıs Stadı'nda oynayacak. Normal koşullarda dar bir kadrosu olduğu için kupada as oyuncularını oynatmayan Fatih Tekke'nin, İstanbul'da tüm kuvvetiyle sahaya çıkması bekleniyor. Adana Demirspor maçındakinin benzeri bir kadroyla çıkması beklenen Tekke'nin, takımını savunma düzenine mi oturtacağı yoksa aynı taktikle mi sahada olacağı merak konusu oldu. İşte Tarzan'ın muhtemel 11'i şöyle: Göktuğ, Mustafa(ya da Ümit), Dimov, Hikmet, Abdulkadir, Metin, Berkay, Billal, İsmail, Kağan, Perovic. Fatih Tekke, maçın ilerleyen kısmında yine Zahid, Asım ve Alper gibi oyuncularından faydalanmak istiyor. Beşiktaş- Grandmedical Manisaspor mücadelesi bugün 14.30'da Vodafone Park'ta oynanacak. Maçın hakemliklerini Bahattin Şimşek, Serkan Çimen ve Mustafa Savranlar yapacak. Maç a2'den naklen yayınlanacak. En son 2012'de Manisaspor Süper Lig'deyken karşılaşan iki ekipten, kazanan 4-1'le Beşiktaş olmuştu. Manisaspor zorlu rakibine karşı son zaferini 2010'da İstanbul'da 3-2'lik sonuçla almıştı. Hakan Agar

Editör: TE Bilişim