TFF 1. Lig'in ilk 2 haftasında önce Çaykur Rizespor'a 4-1, ardından Samsunspor'a 1-0 mağlup olarak kötü bir başlangıç yapan Manisaspor, bugün oynayacağı maçla yepyeni bir sayfa açmak istiyor. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'den uzun yılların ardından düşen Gaziantepspor'dan 3 puan almak isteyen Tarzan, rakibinin tecrübesizliğinden faydalanmak istiyor. Ligin ekonomik olarak en dar boğazda olan takımlarından olan Gaziantepspor, neredeyse tamamıyla altyapı oyuncularıyla oynuyor. Buna karşın genç Gaziantepspor, geçtiğimiz hafta Antep derbisinde Gazişehir Gaziantep FK'yı mağlup etmeyi başardı. 
DİNAMİK AMA TECRÜBESİZ
Rakibimiz olan Gaziantepspor, bu sezon normalde yaşadığı sezonların çok dışında bir sezon geçiriyor. Süper Lig'den düşmesinin ardından ekonomik darboğaza düşen Antep, yaş ortalaması 20 olan bir takımla TFF 1. Lig'de mücadele ediyor. Ligin ilk haftasında evinde Ümraniyespor'a 3-0 mağlup olan kırmızı siyahlılar, 2. haftada G. Gaziantep FK'yı 1-0 mağlup ederek herkesi şoka uğratmıştı. Mevcut kadrolar arasında en dinamik ama bir yandan da en tecrübesiz ekiplerden biri gibi görünen Antep, bu sezon küme düşmenin en büyük adayı gibi görünüyor. 34 yaşındaki Şenol Can haricinde aktif oynayan oyuncular arasından en yaşlı oyuncu 25 yaşında bulunuyor. Takımı hücum hattında ileriye götüren isim 19 yaşında olmasına karşın 2 sezondur Kardemir Karabük ve Gaziantepspor formalarıyla Süper Lig tecrübesi yaşayan Alpay Koçaklı gibi görünüyor. Genç orta saha oyuncusu geçen hafta takımını galibiyete taşıyan golü kaydetmiş, takımının ligde ilk golünü kaydetmişti. 
TARZAN'A 3 PUAN ŞART
Lige aldığı 2 mağlubiyetle başlayan Manisaspor'da moraller bozuk olsa da, gözler Antep deplasmanından alınacak olan 3 puana çevrilmişti. Bu maçın ardından 4 hafta çok ciddi rakiplerle maçlar oynayacak siyah beyazlılar, zorlu periyod öncesi galibiyetle tanışmak ve özgüven tazelemek istiyor. Maç öncesi Teknik direktör Sait Karafırtınalar, kaybedilen puanları Gaziantep’te telafi edeceklerini söyledi. Rakiplerinin çok genç ve dinamik bir takım olduğunu vurgulayan Sait Karafırtınalar, “Sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Şanssız yenilgiler aldık. Ancak kötü gidişata Gaziantepspor müsabakasıyla dur diyeceğiz. Futbolcularıma inanıyorum, Manisa’ya 3 puanla döneceğiz” dedi. İlk 2 maçta da birer penaltı kaçıran Manisaspor'da bu maçta penaltı olması halinde kimin beyaz noktaya gideceği merak ediliyor. Çok büyük bir taktik değişim yapması beklenmeyen Karafırtınalar'ın, bu hafta sol bekte kimi tercih edeceği merak konusu oldu. İşte muhtemel 11: Emrullah, Mustafa, Hikmet, Dimov, Abdulkadir, Metin, Atiemwen, Berkay, İsmail, Perovic, Meye. İki ekip en son 2012'de Süper Lig'de karşılaşmış, Manisa'da oynanan maçı 2-0'la konuk ekip Antep kazanmıştı. Gaziantepspor- Manisaspor mücadelesi bugün 21.45'te Gaziantep Stadyumu'nda yapılacak. Maçın hakemliklerini Yiğit Arslan, Ata Yıldırım ve Hüseyin Aytak yapacak. Maç beIN Sports Max 1'den şifreli yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim