Haber: Hakan AGAR
Ligin ilk devresinde istediğini bulamayan Manisaspor, ikinci devre çalışmaları için Cuma gününden beri Antalya Miracle Hotel'de kamp çalışmalarını sürdürüyor. Çoğunlukla kondisyon yüklemelerle geçen antrenmanlar, günde 2 çalışma şeklinde sürüyor. Takımda izni olan oyuncular tek tek kampa katılırken, Sait Karafırtınalar oyuncularının çalışmasından memnun olduğunu belirtiyor. Cumartesi günü takımın kampına ziyarette bulunan Mergen, oyuncuların durumunu öğrenmek için Karafırtınalar'la bir görüşme gerçekleştirdi. Ocak'ın 7'sine kadar çalışmalarını Antalya Miracle Hotel'de sürdürecek olan siyah beyazlılar, 5 Ocak'ta Sivasspor'la bir hazırlık mücadelesine çıkacak.
YASAK KALKMIYOR
Manisasporlu taraftarların en çok merak ettiği konuların başında gelen transfer yasağı konusunda hala bir gelişme olmadı. Yönetim yaklaşık 2-3 milyon lirayı bulan parayı bulmakta zorluk çekiyor ve kulübün yakın kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu dönemde transfer yasağı kalkmayacak. Bundan dolay Başkan Mergen, kaptan Nuri Terliksiz'le görüşerek takıma bir miktar ödeme yaptı ve mevcut oyuncularını elinde tutmak istediğini belirtti. Bilindiği üzere kulüpteki neredeyse tüm oyuncular alacağından dolayı kulübü federasyona verdi ve Manisaspor'un yasağı açması için kendi mevcut oyuncularının da çoğuna ödemelerini yapması gerekiyor ancak bu da yetmeyecek. Eski oyuncularının da alacağı biriken Tarzan, eğer bu ödeneği bulsa bile, davaları yetişmeyen diğer oyuncuların da 2. devrenin sonuna kadar transfer yasağı getireceği ve kulübün bu problemle yeniden uğraşması gerektiği öğrenildi. Yönetimin planı ise oyunculara bir kısım ödemeleri yapıp, sezon sonu ligde kalınmasıyla federasyon ve diğer gelirlerin bir kısmıyla bu ödemeleri yapılandırarak ödemek olacak.
KAPTAN YUVADA KALDI
Geçen sene Gölbaşıspor'dan Timur'la beraber takıma katılan ve bu senenin başında takım kaptanlığına getirilen Nuri Terliksiz'in takımdan ayrılmayacağı kesinleşti. Sezon başından beri Balıkesirspor ve Bandırmaspor’un istediği kaptan Nuri Terliksiz transferiyle ilgili şunları söyledi: “Manisaspor’da kalacağım” diyen Nuri, “Takımımızda büyük bir mali kriz yaşanıyor. Ancak geçen sezon da biz zor durumda olan takımımızı şampiyon yaptık. Düşme hattındayken burayı terk etmek bana yakışmaz. Başka takıma şu aşamada gidersem ekmek yediğim yere ihanet olurum. Manisaspor’u bu sezon ligde tutmak boynumuzun borcudur” dedi. 
OYUNCULAR BİR BİR KAMPA KATILIYOR
Takım Cuma gününden beri kampta çalışmalarını sürdürürken, bazı oyuncuların izinleri yeni bitti ve takıma katılmaları sürüyor. İlk devrenin son maçında forma giyemeyen ve tedavisi için İstanbul'a giden Berk Neziroğluları, iyileşme sürecine de İstanbul'da devam ediyor. Yetenekli oyuncunun topuğundaki sakatlığın hafiflediği belirtilirken, fitnessla da kendisini hazır tutan Berk'in 2. yarının ilk maçı olan Boluspor maçına hazır olacağı belirtildi. Sivasspor'dan kiralık takıma katılan bir oyuncu kampa dahil olurken, izinleri devam eden futbolcular İsmail Şahmalı, Bahattin Köse, Daniel Dimov ve Gökcan Kaya kampta yer almıyor. Eneramo'nun ise belirsizliği sürüyor. 31 yaşındaki Nijeryalı oyuncu kampa katılmazken, sözleşmesi de hala fesh edilmedi. Bu koşullarda hala Manisaspor futbolcusu olan Eneramo'nun takıma yeniden katılma durumu olup olmadığı bilinmiyor. Karafırtınalar tecrübeli oyuncunun kilo vermesi gerektiğini ve formuna ulaşması durumunda kadroda düşünülebileceğini söylemişti.
GÖKDENİZ'LE ÜMİT YASİN'E İZİN YOK
Eski Manisaspor ve şu andaki Amed Sportif Teknik Direktörü Taner Taşkın'ın istediği Gökdeniz Varol ve Ümit Yasin Arslan'ın transferine yönetim sıcak bakmıyor. Transferin büyük olasılıkla açılamayacağından dolayı elindeki tüm alternatiflerden yararlanmak isteyen yönetim, küme düşme potasındayken hiçbir oyuncusunu göndermek istemiyor. Gökdeniz 4 maçta kısa süreler alsa da, Eneramo'nun da dönmeme durumuyla beraber takımdaki 3. forvet olarak dikkat çekiyor. Olası sakatlıklar durumunda genç oyuncu daha çok forma alabilir. Ümit Yasin ise savunmada en joker oyuncu olarak dikkat çekerken, 23 yaşındaki oyuncunun da transferine izin verilmedi. Manisasaspor ile aynı şekilde Antalya'da kampta olan Amed Sportif'in başındaki Taşkın'ın, transferle ilgili birebir görüşme yapabileceği iddia edildi. 


 
Editör: TE Bilişim