Haber: Ahmet Ünsal
2005 Yılında ilk kez 2005 yılında Ulursararası Üniversite Yüzme şampiyonluğuna kapılarını açan  Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Yunusemre Güzelyurt Mahallesindeki Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen Su Topu maçlarındaki kıran kırana mücadele nefesleri kesti. 
Kadınlarda Galatasaray, Dalton Koleji, ODTÜ ve Adalar Su Sporları kulüpleri yer alırken erkeklerde ise Manisa Su Sporları, Bursa Büyükşehir Belediyesi, 35 Sutopu Yüzme, Selçuklu Belediyesi ve Dalton Koleji kulüpleri yer aldı.
ERKEKLERDE KUPAYI KALDIRAN TARAF İZMİR DALTON KOLEJİ OLDU   
Üç gün boyunca süren su topu maçlarında U15 Erkekler 2.Lig final maçında Tofaş’ı 8-6’lık skorla yenmeyi başaran Dalton Koleji Kulübü şampiyon oldu.Antrenörleri Aviyesen Fati taktikleri ile şampiyona boyunca 72 gol atarken kalesinden sadece 8 gol gördü.Tofaş ikinci olurken Bursa Belediyespor 3.,Selçuk Belediyespor ise 4. oldu.
KADINLARDA DA İZMİR DALTON KOLEJİ ŞAMPİYON
U15 Kadınlar ve 1.Lig 2.Devre maçlarında ise Finalde güçlü rakibi Galatasaray’ı 10-5 yenen İzmir Daltonspor Kulübü kadınlarda şampiyonluğu göğüsledi. ODTÜ 2. olurken Galatasaray ise 3. oldu.
Yoğun taraftar katılımın yaşandığı Su Topu Maçları sonrasında erkeklerde ve kızlarda  şampiyon olan İzmir Daltonspor Kulübünün madalya ve kupasını Manisa Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Kerim Kocabıyık ve Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu Sorumlu Müdürü Ömer Acaröz verdi.
“EYLÜL AYINDA BÜYÜK ERKEKLER MAÇLARINI MANİSA’DA OYNAMAK İSTİYORUZ”
   Su Topu Federasyonu Manisa İl Temsilcisi Haldun Dalyan, “Maçlarımızın Manisa’da yapılmasına katkı sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tüm yetkililerine teşekkürlerimizi iletiyorum. Maçlara gelen taraftarlarımızın Erkeklerde ve kadınlarda müsabakalarında gerçekten güzel maçlar izleme imkanı buldu. Kadınlar ve Erkeklerde Şampiyon olan İzmir Dalton Koloji Kulübünü kutluyorum.Önümüzdeki Eylül ayında büyük erkekler maçlarını Manisa’da oynamak istiyoruz.Bununla ilgili gerekli girişimlerimizi yapacağız” dedi.

Küçük güreşçilerden Manisa'ya 5 madalya Küçük güreşçilerden Manisa'ya 5 madalya

Editör: TE Bilişim