Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, stadyumun elden gitmesinde sorumlu tuttuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ için “Bu ayıbı temizleyecek” demişti. Özdağ, Mergen’in dediğini yaptı. Stat 2.5 yıllığına Manisaspor ve Akhisar Belediyespor’a kiralandı

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nun kullanım hakkı konusunda bilmece sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Mergen’in bu ayıbı temizlemesi gerektiği yönündeki uyarısını dikkate alarak, stadı hem Manisaspor hem de Akhisar Belediyespor’un ortaklaşa kiralamasına ön ayak oldu. Yapılan anlaşma doğrultusunda Manisaspor ile Akhisar Belediyespor stadyumu 2.5 yıllığına kiraladı.

ÖZDAĞ MERGEN’İN DEDİĞİNİ YAPTI

Abdullah Mergen, geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Stadı’nın kendilerinin namus meselesi olduğunu ifade etmiş, "Stat meselesini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a defalarca söyledik. Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Özdağ’ın göreve getirdiği bir arkadaş. Bu ayıbı da o temizleyecek. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz" diyerek gündemi sarsmıştı. Özdağ da Mergen’in bu sözlerinin ayıp ve yanlış olduğunu belirtmiş, hem Manisaspor başkanı hem de parti yöneticiliğinin bir arada olamayacağına dikkat çekmişti.

HATALARIN BEDELİ ÖDENDİ Mİ?

Mergen, “Allah’ın izniyle bu yapılan ayıbı düzelteceğiz" diyerek, şöyle devam etmişti: "Burada Gençlik ve Spor İl Müdürü ve onun yardımcısının Manisaspor’a verdiği zarar 2 milyon TL’ye yakın. Bu konuda kimin ne hatası varsa, bedeli neyse ödeyecek. 5 dakikada çözülecek olayları böyle çıkmaza getirenlerin hesabını Allah ömür verirse soracağım” diye sert ifadeler kullanmıştı. Özdağ’ın girişimleriyle yapılan 2.5 yıllık anlaşma, “Mergen, stadyum konusunda yapılan hataların bedelini ödetti!” yorumlarını beraberinde getirdi. Bilindiği gibi Manisaspor’un genel müdürlüğe 2 milyon liraya yakın borcu bulunuyor. Stadyumdaki yönetim binasında işgalci olarak kalan Mergen yönetimi, bu anlaşmayla bundan böyle önemli bir gelir elde etmiş olacak.

Editör: TE Bilişim