Haber: Hakan AĞAR
TFF 1. Lig'de aldığı Ümraniyespor galibiyetiyle keyiflenen Manisaspor, araya kupa arasının da girmesiyle uzun süredir çıkmadığı lige geri dönüyor. 17 puanla hala 16. sırada bulunan Tarzan, ligin en zorlu ve pahalı ekibi karşısında deplasmanda galibiyet peşinde olacak. Ligin ilk devresinde evinde ağırladığı Eskişehirspor'la 3-3'lük müthiş bir maçta berabere kalan Tarzan'ın, artık puan kaybına tahammülü yok. Ancak 3 puan hedeflenen Eskişehirspor ekibi de, ligin en dominant ve pahalı kadrosu olarak dikkat çekiyor.
LİDER EVİNDE YENİLMEZ ARMADA
Geçen sene Spor Toto Süper Lig'den düşen takımlardan birisi olan Eskişehirspor, kadrosuna müthiş transferler yaparak sezona flaş bir giriş yapmıştı. Semih Şentürk, Erkan Zengin, Tarık Çamdal, Ruud Boffin, Jerry Akaminko gibi saymakla bitmeyecek yıldızlar karması gibi bir kadrosu olan Eskişehirspor, beklenen dominantlığı gösterememesine karşın, ligde Göztepe'nin önünde averajla liderlikte bulunuyor. Sezonun en büyük şampiyonluk adayı olan Es-Es, Manisaspor'a karşı puan kaybı yaşamak istemiyor. Son 4 maçtır mağlup olmayan kırmızı siyahlı ekipte, 2. yarı evinde oynanan 2 maçta atılan 6 gol, taraftarı memnun etti. İç sahalarda ligin en iyi karnesine sahip olan Eskişehirspor, oynadığı 10 iç saha maçının 7'sinden galip gelip, 2'sini berabere tamamladı ve sadece Denizlispor'a mağlup oldu. 35 bin kişilik Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda maçlarını oynayan kırmızı siyahlıların taraftar kitlesi de çok ciddi şekilde takımlarını destekliyor. Şu ana kadar ligin en farklı skoru olan 6-0'lı Mersin İdman Yurdu galibiyetiyle bu alanda da en önde bulunan ekip, ligin açık ara en çok gol atan ekibi konumunda da yer alıyor. Evinde attığı 24 gole karşılık, kalesinde 9 gol gören Es-Es +15 averajla, ev sahibi ortalamasında Sivasspor'la beraber 1. sırada yer alıyor. Takımın kaptanlığını eski Trabzonsporlu Erkan Zengin yaparken, gol yükünü şu ana kadar attığı 10 golle eski Akhisar Belediyesporlu Bruna Mezenga ve 8 golle milli futbolcu Semih Şentürk çekiyor. Tarzan'ın eski oyuncuları Uğur İnceman ve Jerry Akaminko da kırmızı siyahlı formayı terletiyor. Eskişehirspor'un teknik direktörlüğünü hala eski milli stoper Alpay Özalan yapıyor. 
TARZAN HAZIR
Hafta boyunca Eskişehirspor maçı için ciddi çalışmalar yapan Tarzan'da, taktik sistem özellikle çalışıldı. Hafta boyunca 3 kale maç yapılarak hem pas hem alan paylaşımı konusunda oyuncularını çalıştıran Sait Karafırtınalar, futbolcularını atmosfer için de uyardı. Zor bir maça çıktıklarını ancak bunu aşabileceklerini belirten tecrübeli teknik adam, oyuncularını da bu konuda motive etti. Bunların yanı sıra, Eskişehirspor'un iç saha performansının dominantlığının yanında, Manisaspor'un deplasman karnesi pek iç açıcı görünmüyor. Ligdeki tek deplasman galibiyetini, ligin ilk yarısında Denizlispor'dan alan Tarzan, bunun haricinde sahadan hiç 3 puanla ayrılmadı. Deplasmanda oynadığı 9 maçta 1 kez galip gelip, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden Tarzan, toplamda 7 puanı evine getirebildi. Deplasmanda büyük gol problemi de yaşayan siyah beyazlılar, attığı 8 gole karşılık kalesinde tam 17 gol atarak -7 averaja sahip oldu. Sait Karafırtınalar'ın yapacağı kadro seçimi belli değilken, Mertan Caner Öztürk de Eskişehir kafilesine dahil edilmedi. İşte Tarzan'ın muhtemel kadrosu: İsmail, Ufuk, Erman, Dimov, Mikic, Umut, Metin, Hakan, Gökhan, İsmail, Bahattin. Geçen haftaki kazanan kadrodan Fahri'yi çıkartmayı planlayan Karafırtınalar, bu ismi alternatif olarak bulunduracak. Kayserispor'dan hazır olarak gelen Ufuk idmanlarda fizik kondisyonuyla ilgili şüpheleri yok ederken, Berk'ten boşalan sol bek pozisyonunu kapatacak. Mikic de sağ bekte görev alacak. Eskişehirspor- Manisaspor mücadelesi bugün 16.00'da Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Volkan Bayarslan, Aleks Taşçıoğlu ve Süleyman Özay yapacak. Maç TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim