Haber: Hakan Agar
Manisaspor kalesi uzun yıllardır önemli kaleciler gördü. Süper Lig liderliğine kadar uzanan şanlı tarihinde birçok önemli kaleciyi barındıran kulüp, şimdilerde geleceğin yıldızlarından birisine sahip. Süper Lig dönemlerinde kalesinde Ufuk Ceylan'ı bulunduran ve yetenekli eldiveni Galatasaray'a yollayıp milli yapan siyah beyazlıların kalesi hep önemli isimlerle korunmuştu. Bülent Ataman nam-ı diğer "Eşkiya" Manisa'da efsaneleşirken, Tarzan 2013-2014 sezonunda kadrosunda bulundurduğu eski Fenerbahçeli kaleci Volkan Babacan'ı önce milli takımın kalesine, ardından da o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a göndermişti. 2015-2016 sezonunda Manisaspor, kulübe büyük heyecan getirecek yeni bir yetenekle tanışacaktı; Yağızcan Akyürek.
BÜYÜK YOL KAT ETTİ
Geçen sezonun başında Manisaspor'da as kaleci Bayram Olgun'un yedeği, Murat Demir'di. Murat milli kategorilerin çoğunda uzun yıllar forma giymiş önemli bir kaleci olarak dikkat çekiyor ve güven veriyordu. Ancak genç kalecinin bir önceki sene Trabzon deplasmanında yediği 9 golden dolayı, ünü de kötü yöndeydi. Bayram Olgun geçen sene kaleyi hiç bırakmadı ancak devre arasında şu andaki Futbol Şube Sorumlusu Muzaffer Etçil altyapılardaki bir kaleciyi gözüne kestirdi. Taner Taşkın'la Yağızcan Akyürek konusunda görüşen Etçil'n uğraşları sonucu Yağızcan A takıma getirildi. Ağabeyleri Bayram ve Murat'tan çok şey öğrenen genç kaleci için futbolcular da iyi sözler sarf ediyordu. Şampiyonluk yolundaki Manisaspor'da antrenmanlarda da olsa ağabeylerinin şutlarını tecrübeli kaleci gibi çıkartan Yağızcan'ın gelişimini tüm futbolcular da görebiliyordu.
KURTULUŞ'UN GİDİŞİ KRİTİK OLDU
Sezon başında mali sorunlarla uğraşan takımda Bayram Olgun yönetimle anlaşmış görünüyordu ancak Olgun, kampa katıldıktan 3 gün sonra takımdan ayrıldı. Kaleci takviyesi yapmayı düşünmeyen Manisaspor'da beklenmeyen olmuştu. Transfer yasağı olduğu için elde kalan tek kaleci Yağızcan Akyürek'ti. Transfer yasağına karşın sezon başı önce İsmail Şahmalı ardından Kurtuluş Yurt'u kadrosuna katan Tarzan'da, Yağızcan yeniden 3. kaleciliğe dönüyordu. İlk haftada transfer yasağının açılamayacağı anlaşılınca, Kurtuluş Yurt takımdan ayrıldı. Şahmalı'nın da oynayamamasından dolayı 17 yaşındaki Yağızcan Akyürek Elazığspor maçına ilk 11 çıkıyor ve kariyerinin ilk profesyonel maçına adım atıyordu. O maçta enfes bir performans gösteren Manisaspor, takım olarak iyi mücadele ediyor, Yağızcan da üzerine düşen görevi yapıp, bir de net pozisyon kurtarıyordu. Bunun haricinde ilk devrede kupa dahil 6 maç oynayan genç oyuncu, Göztepe karşısında kalesini ilk yarı gole kapatıyor ancak takımın da oyundan düşmesiyle gollere engel olamıyordu. Adana Demirspor maçının son saniyesinde gelen gol, herkes gibi genç kaleciyi de yıkmıştı. Malatya deplasmanında da lidere yenilen takımda çıkarttığı 2 net pozisyonla Yağızcan akıllarda kalıyordu. Altınordu mücadelesinde İsmail Şahmalı'nın sakatlanmasıyla oyuna sonradan girip, Fatih Terim'in önünde 2. yarıyı oynayan genç eldiven, 2 pozisyon çıkartıp, maçın son anlarında da Ümit Yasin'in ters vuruşunu harika bir reflekstle çıkartıp, takımının 1 puanı kopartmasında önemli rol alıyordu. 
GELİŞİMİ SÜRÜYOR
Bu sezon gösterdiği performansla taraftarın kalbini kazanan ve milli takım scoutlarınca takip edilen Yağızcan Akyürek'i, şu ana kadar oynadığı maçlarda 2 1. Lig ekibinin izlediği de biliniyor. Milli takım seçim zamanlarında İsmail Şahmalı'nın gösterdiği performanstan dolayı yedek kalıp, seçilemeyen Yağızcan'ın gelişimi sürüyor. Manisaspor'un önümüzdeki yıllarda en güveneceği noktanın kalesi olacağı kesin gibi görünüyor. 
Editör: TE Bilişim