Haber: Hakan AĞAR
TFF 1. Lig'de 19. hafta mücadelesinde Manisaspor yarın Ümraniyespor'u evinde ağırlayacak. Hafta içi boyunca transfer haberlerinden başını kaldıramayan taraftar, zorlu Ümraniyespor maçına hazırlanıyor. Yeni transferlerden Perovic'in kadroda olması beklenirken, Hüseyin'in ilk 18'e girmesi beklenmiyor. Perovic'in de maçın ilerleyen kısımlarında takıma enerji katması için oyuna dahil olabileceği belirtiliyor. Karşılaşacağımız Ümraniyespor, ligin en zorlu ekiplerinden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Lig başlamadan önce küme düşmenin en büyük favorilerinden biri olarak görünürken, Erkan Sözeri'yle müthiş bir sıçrama yapan İstanbul ekibi, son 7 maçta sadece 1 kez beraber kalırken, karşılaştığı herkesi darmadağın etti.
ÜMRANİYE LİGİN EN FORMDA EKİBİ 
Manisaspor'un yarın karşılaşacağı Ümraniyespor, ligimizin en formda ekiplerinden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Ligde oynadığı son 7 maçta kalesinde 3 gol görüp, rakip filelere 13 gol atan kırmızı beyazlılar, bu periyodda 19 puanı hanelerine yazdırdı ve Play-Off'un eşiğine kadar geldi. Ligin ilk yarısında, Erkan Sözeri gelmeden önce bambaşka bir takım sahadaydı. Ligin ilk 7 haftasında 4 kez mağlup olup, 3 beraberlikle ligin dibinde yer alan ekip, Sözeri'nin gelişiyle beraber çıkışa geçti. O dönemde bu yana sadece Yeni Malatyaspor karşısında deplasmanda mağlubiyet gören İstanbul ekibi, bunun haricinde yeni teknik adamıyla  hiç puan kaybı dahi yaşamadı. Ümraniyespor'un deplasman performansı iyi görünmüyor. Oynadığı 8 deplasman maçından 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan ekip, toplamda ise hanesinde 5 mağlubiyet bulunduruyor. Manisaspor'un kırmızı beyazlı ekibin dış saha performansından yararlanması gerekiyor. Deplasmanlarda 8 gol atıp, kalesinde 7 gol gören ekip, toplamda 10 deplasman puanı toplamış durumda yer alıyor. 2. yarının ilk maçındaki Balıkesirspor maçını olumsuz hava şartları sebebiyle oynayamayan ekip, ligdeki son maçını evinde Şanlıurfaspor'la yaparken, sahadan 1-0 galip ayrılmıştı. Ziraat Türkiye Kupası'nda da boy gösteren ekip, 6 grup maçında 3 galibiyet, 3 mağlubiyet elde ederek, grubun 2. sırasını aldı ve son 16 turunda Konyaspor'la eşleşti. 
TARZAN'DA ROTASYON KARIŞIK
Manisaspor'da ise yeni transferlerden dolayı, rotasyonların durumu iyice değişti. Sait Karafırtınalar birçok pozisyonda, oldukça fazla alternatife kavuşurken, normalde oynadığı 4-3-3 taktikte değişimler yapmayı düşünüyor. Sol bekte Berk ve Emre'nin yokluğunda kimi tercih edeceği merak edilen Karafırtınalar, bu bölgede daha önce de şans verdiği Ümit'i oynatmayı planlıyor. Sağ bekte 25 kişilik kadroya ismi yazılmayacak Sercan'ın yerine Fahri'yi oynatmayı düşünen Karafırtınalar, Mikic'e de bir şans vermeyi düşünüyor. Orta sahanın dizilimini değiştirmeyi düşünmeyen genç teknik adam, savunmada da Erman-Dimov ikilisini bozmayacak. Hücum hattında şimdi birçok alternatifi olan Karafırtınalar, geçen haftaki gibi bir kadroyla sahada olmayı planlıyor. Bu sene maç kazanmakta büyük problem yaşayan Manisaspor, şu ana kadar sadece Elazığspor, Denizlispor ve Gaziantep BB maçlarından galibiyetle ayrılmıştı. Ligin ilk yarısında deplasmanda karşılaştığı Ümraniyespor'la 1-1 berabere kalan Manisaspor, 5 maçtır galip gelemiyor ancak bu 5 maçta da sadece 1 kez mağlup oldu. Alt sıralardan kurtulması için bu maçı kazanması gereken siyah beyazlılar, 3 puanı alırsa 17 puana çıkıp, ateş hattından kurtulabilir. İç sahada dışarıya nazaran daha iyi bir performans gösteren Tarzanlar, oynadığı 9 iç saha maçının 2'sini galip tamamlarken, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyeti de sahasında gördü. Bu transfer karışıklığı içinde ilk 18'de kimlerin olacağı tahmin edilemezken, Sabaihi ve Perovic'in yedek kulübesinde başlaması, Hüseyin'in tribünde olması tahmin ediliyor. Manisaspor- Ümraniyespor mücadelesi Pazar 14.30'da 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Mustafa İlker Coşkun, Ömer Tevfik Özkoç ve Önder Yılmaz yapacak. Maçı TRT Avaz naklen yayınlayacak.
Editör: TE Bilişim