Manisaspor’un eski yöneticilerinden Fatih Yıldız, “Manisaspor’u kim kurtaracaksa başkanı o olsun. En az 5-6 milyon liraya ihtiyaç var. Bu işin önü söz arkası para. Bu parayı sağlayacak olan da bu şehrin sahipleridir. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gerek Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi gerekse Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in Manisaspor konusunda anlaşacaklarını düşünüyorum” dedi
ÖZEL RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI
Manisaspor’da iki yıl önce kongreye saatler kala başkan adaylığını geri çekmek zorunda kalmıştı Fatih Yıldız… Bir gece önce yaşanan olayla listesindeki birkaç yöneticinin dahil olduğu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yönelik hakaretlerin yer aldığı whatsapp yazışmaları iddiaları, kongreye büyük etki etmişti. Bu olay sonrası kongre tek liste ile gerçekleşmişti. Manisaspor’un kaderini etkileyen bu olay sonrasında tam iki yıl geride kaldı. Fatih Yıldız ile iki yıllık sürecin ardından konuştuk. Yıldız, “Manisaspor’u kim kurtaracaksa o başkan olsun” derken, seçilmiş olan belediye başkanlarının istemesi durumunda Manisaspor’un kurtulacağını belirtti.
“BİZ GÖREVDEN KAÇMADIK”
İki yıl önce yaşanan tezgahla çekilmek zorunda kaldıklarını ifade eden Yıldız, “Biz görevden kaçmadık. Whatsapp olaylarını tüm kamuoyu biliyor. Sonra beraat ettiler bu işten ama ben olayların içinde pek olmadığım için çekilme kararı aldık. Manisaspor’a hizmet edelim, düzgün iş yapalım istedik. Bu bir tezgahtı. Kazanacağımız kesindi. İlk günden belliydi. O zaman Manisaspor’un durumu biraz farklıydı. Biraz yönetilebilir bir durum vardı. TFF’den gelecek para vardı. Satılacak oyuncular vardı. Ama şuan Manisaspor’un istediği şartlarda satabileceği oyuncusu yok. Şartlar mevcut yönetimin kaldırabileceği düzeyde değil. Futbolcular ekmek parası için bu işi yapıyor. Doğal olarak TFF’ye başvurdular. Şuan için adaylık düşüncem yok. Manisaspoluyum. Kongreye katılacağım. Adaylığımı çektiğim gün bile kongreye katılmıştım” diye konuştu.
“HERKES OLAN BİTENİ GÖRÜYOR”
Bu şartlarda mevcut yönetimle bu işin yürümeyeceğinin belli olduğunu kaydeden Yıldız, “Mevcut başkan bu işi yürütebileceğine inanıyorsa çıkıp izah etmeli. Manisaspor kimsenin babasının tapulu malı değil. Herkes yaptığı işi izah etmek zorunda. Ortaya projeler konmalı. Aday olacaklar da neden aday olduklarını spor kamuoyuna anlatmalı. Kongreler hesap verme yeridir. Camiaya belli sözler verilip tutulmadıysa bunun da cevabı istenir. 28 Haziran çok büyük vakit kaybı olur. Bu tarihe kadar
Manisaspor ne kazanacak ne kaybedecek? Oturup bunu iyi hesaplamak lazım. Kongre yarın bile olsa Manisaspor için en hayırlısı olur. Yeni sezon planlaması belli bir süreç istiyor” dedi.
“MANİSASPOR KONUSUNDA ANLAŞIRLAR”
Fatih Yıldız şöyle devam etti: “Manisaspor’un kurtuluşu belediye başkanlarının elinde. Yoksa Manisaspor başka türlü kurtulmaz. Halk bu insanlara güvenip şehri yönetme yetkisini verdi. Dolayısıyla Manisaspor’da bu şehrin ortak değeri. Başkanlık gibi bir derdim yok. Benim derdim Manisaspor’un kurtarılması. Manisaspor’u kim kurtaracaksa başkanı da o olsun. En az 5-6 milyon liraya ihtiyaç var. Bu kulübün paraya ihtiyacı var. Bu parayı da sağlayacak insanlar belli. Yakışan da budur. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gerek Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi gerekse Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in Manisaspor konusunda anlaşacaklarını düşünüyorum. En doğru çözüm bu. Şahısların adaylık için çıkması güzel bir şey. ‘Kimse yoktu tek ben vardım, varım’ denmesin. Kimse ‘benden başka bu işi kimse yapamaz’ demesin. Bu kulüp sahipsiz değildir. Bizlerde bu şehrin insanıyız. Bu işin önü söz arkası para. Manisaspor böyle bir konsorsiyum bekliyor. 1. Lig ciddi bir lig. Bizim bulunduğumuz sorunlar da ciddi sorunlar. Böyle bir tezatlık var.”
Editör: TE Bilişim