Sağır ve Dilsizler Koruma ve Kalkındırma Derneği Gençlik Spor Kulübü İşitme Engelliler Futbol Takımı, sezon boyunca bütün maçlarda galip gelerek elde ettikleri şampiyonluk kupası sevincini Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile paylaştılar.

Yunusemre Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bedriye Yıldız Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri, Sağır ve Dilsizler Koruma ve Kalkındırma Derneği Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bilal Cansu ve yönetim kurulu üyeleri ile futbolcular, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret ederek, kupa sevincini Başkan Çerçi ile paylaştılar. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İşitme Engelliler Futbol Takımı’nın namağlup olarak sezonu şampiyonlukla tamamlayarak kupa sevincini de kendisiyle kutlamalarının gurur verici bir tablo olduğunun altını çizerek, “Futbolcularımız bu yıl şampiyon olarak 1. lige çıktılar. Yunusemre Belediyesi olarak şimdiye kadar kendilerine verdiğimiz desteği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğumuzun bir kez daha bilinmesini isterim. Bütün amatör spor kulüplerine olduğu gibi engellilerimizin kurduğu bu şekildeki kulüplerimize ve derneklerimize elimizden geldiği kadar azami yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Gençlerimize sahip çıkacağız." dedi.

“BAŞKANIMIZIN DESTEĞİNİ HER ZAMAN HİSSETTİK”

Sağır ve Dilsizler Koruma ve Kalkındırma Derneği Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bilal Cansu da kupa sevincini Başkan Çerçi ile paylaşmanın kendileri için ayrı bir gurur olduğunu belirterek, “Bir yıl önce Sayın başkanımıza rica bulunarak ve futbolcularımızın okullarına gidip gelmelerinin sorun olduğunu ve bize bu konuda yardımcı olmasını istemiştik. Sayın başkanımız da sağolsun bizleri kırmayarak çocuklarımızın servis sorunu çözdü. Bir yıl boyunca 2. ligde oynadığımız bütün maçlardan galip ayrılarak şampiyon olduk. Başkanımıza aldığımız kupayı getirerek, kendilerine olan vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemeye çalıştık. Bunun için çok sevinçliyiz. Şampiyon olarak yükseldiğimiz 1. ligde şimdi işimiz daha zor. Yine sayın başkanımızdan destek istiyoruz ve destek olacağına yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

FUTBOLCULARDAN SÜPER LİG SÖZÜ

Başkan Cansu, “Bizler işitme engelliler olarak kendimizi ifade etmekte zorluk çekiyoruz. Bizler az konuşur, çok iş yaparız. Sizler bizi, almış olduğumuz kupalarla, her hafta sonu yaptığımız maçlarla tanıyın ve her zaman destek olmaya çalışın. Bizlerin sizlerden tek isteği bu. Futbolcularımızın hepsi Manisalı ve pırıl pırıl gençler. Manisa’da İşitme Engelliler Lisesi yok. Bu bizim için çok büyük bir eksiklik. Manisa’da bir okulumuz olsa, bizlerin masrafları daha düşük olacak. Sağolsun başkanım bizlere her konuda destek oluyor. Başkanım bizlere destek olduğu sürece bizler de kendisine iki sene içerisinde İşitme Engelliler Süper Lig sözü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim