Manisaspor’da kongrenin haziran ayı sonunda düşünülmesi büyük bir handikap. Rakiplerin büyük çoğunluğu erkenden kalkıp yola çıktı bile. PTT Ligi 2. Lig’e benzemez. Maalesef lige sorunlu başlayan takımlarından biri olmaya adayız.
 
ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Spor Toto 2. Lig’de şampiyon olarak PTT 1. Lig’e yeniden yükselen Manisaspor, yeni sezona sorunlu başlayan takımların başında olmaya aday. Tıpkı bundan iki sezon önce lige sorunlu başlayıp küme düşme üzüntüsü yaşayan Siyah-Beyazlılar, yine bir sezon öncesi benzer bir tablo ile karşı karşıya. Mevcut takımın neredeyse tamamının alacaklarına karşılık TFF’ye gittiği Tarzan’da, gerekli önlemler alınamazken, futbolcuların serbest kalma ihtimalleri giderek artıyor. Transfer yasağıyla da kadro yapması güçleşen yönetim, TFF’den gelecek paraya umut bağlarken, kendilerine zaman kazandırma adına kongreyi haziran ayı sonunda yapmayı planlıyor. Bu da Manisaspor için ciddi bir handikap. PTT 1. Lig’de mücadele edecek takımların büyük çoğunluğunun Manisaspor’daki gibi bir hesabı yok.

ELAZIĞSPOR TRAVMADAYKEN BİLE KONGRE YAPTI
Play-Off’ta Adana Demirspor’a son dakika golüyle elenen Elazığspor’un bir hafta sonra olağanüstü kongreye giderek başkanını seçtiği şu günlerde, Manisaspor’un şampiyon olmasına rağmen kolları sıvayamaması dikkat çekiyor. Manisaspor’un bunca mali sorunlarına rağmen kongreyi haziran sonuna atması, sorunlarını ötelemesi, zaman kaybetmekten başka bir şey değil. Play-Off’tan elenen Balıkesirspor dün itibarıyla kongresini yaptı. Sivasspor, Süper Lig’den düştü, hemen kongre yaptı. Boluspor, başkanını kısa süre içinde seçti. Ligde Adana Demirspor, Altınordu, Bandırmaspor, Denizlispor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Göztepe, Ümraniyespor gibi takımların kongre sorunu yok. Bu takımlar, sezon bitmeden dahi gelecek sezonun planlamasını yapmaya başlamıştı. Eskişehirspor, Şanlıurfaspor, Mersin İdmanyurdu, Giresunspor takımları, Manisaspor’dan önce kongre yapma kararı aldı. Oturmuş kadrosu olan Yeni Malatyaspor ise mali ve seçimli olağan kongresini haziran ayı içinde düşünüyor. Olağanüstü kongre kararı almaya hazırlanan Samsunspor ise Manisaspor gibi sorunlu takımlardan biri. Ancak Kırmızı-Beyazlılar, her sene lige böyle sorunlu başlasa da şehrinin camiasının ve siyasilerinin desteğiyle ayakta kalmasını biliyor. Şuan ki tabloya göre Manisaspor’un acilen kongre kararı almasından başka seçeneği yok.
 
PTT 1. LİG’DE KONGRE TABLOSU
 
ADANA DEMİRSPOR: Kongre yok. Yönetimin görevi devam ediyor.
ALTINORDU: Kongre yok. Yönetimin görevi devam ediyor.
BALIKESİRSPOR: 30 Mayıs’ta olağan kongre yaptı. Transferlere başladı.
BANDIRMASPOR: Kongre yok. Yönetimin görevi devam ediyor.
BOLUSPOR: 28 Mayıs’ta olağan kongre yaptı. Transferlere başladı.
DENİZLİSPOR: Kongre yok. Yönetimin görevi devam ediyor.
ELAZIĞSPOR: 25 Mayıs’ta olağanüstü genel kurul yaptı. Transferlere başladı.
ESKİŞEHİRSPOR: 4 Haziran’da olağanüstü genel kurul yapılacak.
GAZİANTEP BBSK: Kongre yok. Yönetimin görevi devam ediyor.
GİRESUNSPOR: 19 Haziran’da olağan kongre yapılacak.
GÖZTEPE: Kongre yok. Yönetimin görevi devam ediyor.
MANİSASPOR: Olağan kongre haziran sonu düşünülüyor.
MERSİN İDMANYURDU: 6 Haziran’da olağanüstü genel kurul yapılacak.
SAMSUNSPOR: Mevcut yönetim zorda. Her an olağanüstü kongre kararı alınabilir.
SİVASSPOR: 29 Mayıs’ta olağanüstü kongre yaptı. Transferlere başladı.
ŞANLIURFASPOR: 12 Haziran’da olağanüstü kongre yapılacak.
ÜMRANİYESPOR: Kongre yok. Yönetimin görevi devam ediyor.
YENİ MALATYASPOR: Mali ve seçimli olağan kongre haziran ayında düşünülüyor.
 

 
Editör: TE Bilişim