Haftasonu oynadığı Erbaaspor maçıyla beraber 2 senedir aradığı Play-Off'u ligin bitimine 1 hafta kala garantileyen Manisa Büyükşehir Belediyespor'da yüzler gülüyor. Ligin son 7 haftasında en formda ekiplerden birisine dönüşen Belediyespor, bu zorlu yolda direkt rakiplerini de saf dışı ederek gücünü gösterdi. Sakatlığı döneminde zorlanan takımına döndüğü gibi fark yaratan ve takımını hücum alanında orkestra şefi gibi yöneten tecrübeli orta saha oyuncusu Olcay Turhan, gündemle ilgili özel açıklamalarda bulundu. İşte Turhan'ın açıklamaları:
"BUNU ÇÖZMEMİZ GEREK"
Son oynadıkları Erbaaspor maçını değerlendiren Olcay: "Maçı genel anlamında değerlendirirsek 20 dakika kadar durgunduk. Bu süreçte çok geriye çekildik ve topun arkasına geçtik. İleriye daha net paslarla çıkmamız lazımdı. 20. dakikadan sonra bunu da kontrol altına alarak hızlı hücumlarla iyi pozisyonlar yakaladı. 2-0 öne geçtik ve öne geçtikten sonra daha rahat oynamaya başladı. 60'larda duran toptan gol yedik ve bu bizi biraz uyandırdı. 3 maçtır duran toptan gol yiyoruz ve Play-Off öncesi bunu çözmemiz gerekiyor. Ancak bizim için önemli bir galibiyetti. Serimizi Play-Off'a girerek taçlandırmak bizi sevindirdi. Muhteşem taraftarımızı evine mutlu göndermekten çok mutluyuz." dedi.
"FUTBOLUN EN SEVDİĞİM YANLARINDAN BİRİ"
Golünü anlatan Olcay: "Golüm hakikaten enterasan oldu. Top önüme sekti ve hafif sekiyordu. Tam da soluma gelmişti. Kalecinin biraz önde olduğunu gördüm ve vurmaya karar verdim. Şans da yardımcı oldu, birazcık da yetenek diyelim. Çok güzel ve enterasan bir gol oldu. Futbol oyunu çok enterasan, 5 saniyede her şey değişebiliyor. Oradan vurulur mu seslerini duyarken, gol olunca herkes aslanım benim diyor. Yardımcı hocamın bile sesini duydum vurduktan sonra "Oradan vurulur mu?" diye bağırırken, 5 saniye sonra geldi beni kucakladı. Bu oyunun her an değişebilmesi en sevdiğim yanlarından birisi." dedi.
"BU MAÇA DA AYNI DERECEDE KONSANTRE OLMALIYIZ"
Play-Off'u garantilemelerine karşın Tire maçını salmamaları gerektiğini belirten tecrübeli oyuncu: "Bence bu maça da aynı derecede konsantre olmalıyız. O maçı kaybedersek moral olarak düşeriz. Erbaa bize Play-Off'u garantilemiş olarak geldi ancak prestij maçı olsa da iyi bir seriyle gelen takımı yendik ve onlarda moral olarak düşüş olacağına eminim. Tire maçını hafife alamayız. İyi bir serimiz var ve hem seriyi hem formumuzu korumamız lazım. Takım olarak kazanma düşüncesindeyiz. Hocamızın belki kafasında rotasyon düşüncesi vardır ancak sahada olan herkesin yüzde 100 galibiyete odaklı olacağına şüpheniz olmasın. Bu maçı da kazanıp serimizi sürdürmek istiyoruz." dedi.
"İNŞALLAH ŞAMPİYONLUĞA ULAŞACAĞIZ"
Play-Off'taki şanslarını değerlendiren Olcay: "Ben takımımızın moral ve özgüven olarak çok üst seviyede olduğumuzu düşünüyorum. Bodrum maçı hariç, Erbaa olsun, Düzce maçı olsun hepsinde etkili oynadık. Kiminle karşılaşacağımız bana göre önemli değil. Kendi futbolumuzu oynayalım yeter. Bizim yenmemiz gereken kendimiziz. Biz kendi oyunumuzu sahaya koyarsak kimse bizi yenemez. Yeniliyorsak diğer takım daha iyi diye değil, biz kötü oynadığımız için yeniliriz. Örneğin Bodrum maçında biz kötü oynadık, onlar iyi oynamadık. Bundan dolayı korkum yok. İnşallah şampiyonluğa ulaşacağız. Geçen gün okudum; Turgutluspor 3. Lig'e çıkmış, Yunusemre Bel. BAL Ligi'ne, Manisaspor da ligde kalma adına büyük adım attı, Akhisar da aynı şekilde. Biz de 2. Lig'e çıkarsak Manisa'nın ne kadar önemli bir futbol şehri olacağını düşünebiliyor musunuz? Her ligde Manisa'yı temsil eden bir takım olacak ve Türkiye'de hangi şehirde böyle birşey var tahmin edemiyorum. Umuyorum biz bu şampiyonluğu alırız çünkü Manisa da, bu taraftar da şampiyon olmayı ve üst liglerde mücadele etmeyi hak ediyor." şeklinde konuştu. Hakan Ağar
Editör: TE Bilişim