Yeşil-Beyazlılar, 4-1 yenildikleri Sanayispor’un geçen sezon U19 Ligi’nde son maçta kırmızı kart görüp 1 maç ceza alan Altuğ Yıldırım’ı esame listesine yazmasını gerekçe gösterip hükmen 3-0 galip ilan edilmelerini istedi

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Süper Amatör Lig’in ilk haftasında Manisa Sanayispor, Ertuğrul Dilek Sahası’nda konuk ettiği Saruhanlı Belediyespor’u 4-1 mağlup etmişti. Karşılaşmanın ardından Saruhanlı Belediyespor’un harekete geçerek hükmen galip ilan edilmeleri için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na itirazda bulunduğu öğrenildi. Yeşil-Beyazlılar, Sanayispor’un geçen sezon U19 Ligi’nde son maçta kırmızı kart görüp 1 maç ceza alan Altuğ Yıldırım’ı esame listesine yazmasını gerekçe gösterdi.  İl Disiplin Ceza Kurulu’nun konuyla ilgili kararı cuma günü vereceği öğrenildi.

VEDAT YARALI: “ETİK OLMAYAN CİDDİ BİR HATA VAR”

Hükmen 3-0 galip gelmeleri yönünde gerekli itirazda bulunduklarını belirten Saruhanlı Belediyespor Yöneticisi Vedat Yaralı, “Gayet güzel bir maç oldu. Sanayispor iyi günündeydi ve 4-1 galip geldi. Ancak ortada çok ciddi bir hata ve yanlış var. Cezalı oyuncuyu esame listesine yazdılar.  Bir sorun çıkmazsa karar bizim lehimize sonuçlanacak. Haklı bulunuyoruz. Sanayispor ile her zaman dostuz ama bu doğru davranış değil. Cezalı olan bir oyuncuyu esame listesine yazamazsınız, yazarsanız da hükmen mağlup olmak zorundasınız. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Olması gereken hükmen galip gelmemiz yönünde kararın çıkmasıdır” diye konuştu.

AHMET ÇELİK: “TFF’YE SORDUK, İÇİMİZ RAHAT”

Sanayispor Başkan Yardımcısı Ahmet Çelik ise konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Disiplin Kurulu’na danıştıklarını belirterek, “Konuyla ilgilenen en yetkili isme danıştık bize, “Oyuncu oyuna girdi mi?” sorusunu yöneltti. Bizlerde “girmedi” deyince “oyuna girmesi önemli” deyip galibiyetin lehimize tescil edilmesi gerektiğini bize iletti. Bu yüzden içimiz rahat. Cuma günkü il disiplin kurulu kararından da lehimize bir karar çıkacak. Altuğ Yıldırım oyuna girmedi. Eskiden böyle kararlar alınmış ancak o kararlar eski maddeye göre alınmış. Yeni maddeye göre oyuna girip girmemesine bakılıyor. Altuğ eğer oyuna girmiş olsaydı, Saruhanlı itirazında haklı olacaktı. Hak ettiğimiz bir üç puan aldık. Bu konuda çıkacak sonuca göre gerekli yerlere itirazları yapmaya hazırız. Bir de Sanayispor üzerinde oyunlar oynandığını düşünüyoruz. Maçtan iki gün sonra itiraz yapılmış. ASKF içerisinde Sanayispor aleyhine hareket eden bir ajan var. Saruhanlı’nın Altuğ’u tespit etmesi imkansız ancak içerdeki bir ajan sayesinde bu mümkün” dedi.

Editör: TE Bilişim