ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, gazeteniz Manşet’i ziyaret ederek, kulübün içinde bulunduğu durumu anlattı. Sosyal İlişkiler Sorumlusu Tevfik Aslaner ile birlikte açıklamada bulunan Mergen, Manisaspor’un kritik bir dönemde olduğunu ifade ederek, herkesin kulübe destek noktasında üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

“TFF’DEN VE SPOR TOTO’DAN PARA GELMEYECEK”
Transfer yasağının kalkması için girişimleri sürdürdüklerini belirten Mergen, “Murat Erdoğan’a 700 bin TL, Volkan Babacan ve menajerine 600 bin TL, Causic’e 400 bin TL başta olmak üzere 2 milyon 100 bin TL transfer yasağı var.  Spor Toto’dan ve yayıncı kuruluştan gelecek paralar, hacizlere gidiyor. Buradan bir şey gelmeyecek. Ekstra gelirler bulmak zorundayız. Borcu da böyle eritiyoruz. TFF başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüm, yasağın kendi içlerinde alınan kararla kaldırılmasının söz konusu olmadığını, bunun tüm kulüpler için geçerli olduğunu söyledi. Geçmişte yapılan anlaşmalarda menajerlere verilen korkunç rakamlar var. Ben böyle bir şey yapmış olsaydım, maçlara gelmemeyi bırakın, kulübün üyeliğinden bile istifa ederdim.  Birçok sorunun önünü kapatmamış olsaydık uçağın önünü kaldıramazdık” dedi.

“KAÇAK GÜREŞİYORLAR”
Mergen, büyük giderleri olan bir kulüp yönettiklerini belirterek, şehrin belediye başkanlarına veryansın etti.  “Şehri yöneten seçilmişler, kaçak güreşiyor” diyen Mergen, “Kişisel egolardan dolayı camialar sıkıntı yaşıyor. Hepsi birbiriyle kavgalı. Kurumlar birbiriyle kavga ettirilmez. TRT maçlarımızı verecek. Çin’den maçları seyretme şansımız var. Futbolun reklamı çok geniş. Olaya böyle bakmak lazım. Belediyeler kendi reklamını yapmak için çok ciddi harcamalar yapıyor. 2.5 milyon TL mesire harcanıyor. Manisaspor’un transfer yasağı için gereken parayı kendi reklamları için bir gecede dağıtıyorlar. Paramızı enerjimizi daha güzel yerlere harcayalım. Bu paralar çok büyük paralar değil. Ayıptır. Manisaspor bir turizm noktası. Hepimizin sahip olduğu değerlerden destek istiyoruz. Belediye başkanların şahsından bir şey istemiyoruz. Kritik dönemdeyiz. Bu duyarsızlığa üzülüyorum” diye konuştu.

“BU YASAK KALKACAK”
Transfer yasağını öyle ya da böyle kaldıracaklarının sözünü veren Mergen, “Ama önce biz safları göreceğiz. Kim art niyetli göreceğiz. Sorumluluk sahibi bir insanım. Bilgim, becerim ve kabiliyetim bir takım şeylere yetmediği anda zaten istifa ederim. Kaldıramayacağım bir şeyin altına girmem. Hiç kimseye de Manisaspor’un sorunlarının çözülmesi noktasında duyarsız kalmasına müsaade etmem” dedi.

 
Editör: TE Bilişim