Mergen, Cumartesi günü gerçekleştirecek kongrenin camiaya, Manisa’ya ve Türk futboluna hayırlar getirmesini dilediğini belirterek, “Ortaya çıkan isimlerle ilgili değerlendirme yapmam söz konusu değil. Kongre tarihi belli, bu süreç içerisinde burayı yönetmek isteyen arkadaşlar olabilir.” dedi.

HERKESİN ÖZGÜR İRADESİ VAR

Şampiyonluk sonrasında yeni sezonun çalışmalarını hemen başlattıklarını ifade eden Mergen, “Göreve devam etmeyi düşünüyoruz. Bu yönetim kurulu 2 yıl içerisinde Manisaspor’a inanılmaz hizmetler etti. Keşke şehirde seçilmiş insanlar, siyasiler, şehrin valisi kısmen bile yanımızda olsalardı daha da ciddi işler başarabilirdik. Aksine paçalarımızdan aşağılara çekilmemize rağmen yönetim olarak dik durarak, sadece Manisaspor’u nasıl bir yerlere getiririz düşüncesi içerisinde yer aldık. Kongrede kimin aday olup olmayacağı konularıyla ilgilenmiyoruz. Herkesin özgür iradesi var. İsteyen 45 kişilik bir listeyi kamuoyuna sunar. Biz önceki yönetimlerin sorunlarıyla uğraşırken bir yandan da mevcudu götürmeye çalışıyoruz.  Allah’ın izniyle iki yıl içinde de birçok hainliğe ve art niyete rağmen bunu hep başardık.” dedi.
 
GEÇMİŞ YÖNETİMLERİN BORÇLARINI ÖDEDİK

Mergen, yeniden göreve gelmeleri halinde iyi bir kadro kuracaklarını vurgulayarak, “Yüzde 70-80 bunun altyapısını oluşturmuş durumdayız. Hocamızla sözleşme imzaladık hemen ertesinde transferle ilgili çalışmalara başladık. Geçen yılki kadroyla bu sene PTT 1. Lig’de mücadele etmemiz söz konusu bile değil. O kadro o ligin şartlarına göre kurulmuş iyi bir kadroydu. Belki onların içerisinden 4 veya 5 arkadaş ile yola devam edebiliriz. Bunların 2-3 tanesi de kadroda süre bulabilir. Manisaspor’da futbol oynama noktasındaki kararlarını önceki yılın futbolcuları kendileri verecek. Bu kadronun zaten bir çoğu federasyona gitmiş durumda. Çünkü son aylarda takım içine çok ciddi bir fitne girdi ve yönetime karşı saygısızca bir tutum içinde yer aldılar. Birçok kulüpte maç başları ve ödemeler noktasında aksaklıklar oluyor ama kimsenin de alacağı kalmıyor. Mesela bugün önümüzdeki transfer yasaklarının yüzde sekseni, 1 milyon TL’yi aşkın rakamsal kısmı Emre Hasgör yönetimine, bir kısmı da Kenan Yaralı dönemine aittir. Şimdi bunları biz ödeyeceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız ödemelerim tamamı bu yönetimlerin borçlarıdır ve bu yönetimlerin Manisaspor’a verdiği sıkıntılardır. Futbolcu ve menajer alacaklarıdır.” diye konuştu.  
 
 16-17 TANE BİRBİRİNE EŞDEĞER KALİTEDE TRANSFERLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Mergen sözlerinin devamında Ümit Yasin ve Hakan Turan sözleşme imzaladıklarını ve bu hafta da Nuri Terliksiz ve Savaş Yılmaz ile görüşeceğini belirterek şunları söyledi: “Futbolcuların Manisaspor’daki kaderlerini kendilerine bıraktım. Bu sezon çok iddialı bir kadro oluşturacağız. Salı veya Çarşamba günü Bulgaristan’dan bir stoperle anlaşma sağlayacağız. İki gün önce sağ ve sol bekler ile anlaşma yaptık. Novillo diye bir oyuncu ile ilgileniyoruz ve büyük ölçüde bitirdik. O futbolcu kulübüyle olan ilişkisini kesme aşamasında. Yunanistan süper liginde oynayan kanat oyuncusu ve Brezilya’dan bir futbolcu görüşmeye gelecek bu hafta. Yugoslav iyi bir orta sahayla büyük ölçüde anlaştık. Yaklaşık 16-17 tane birbirine eşdeğer kalitede transferler gerçekleştireceğiz.  Bir hafta on gün içerisinde maalesef önceki yönetimden gelen transfer yasaklarını ve transfer borçlarını temizleyerek listemizdeki isimlerle sözleşme imzalayacağız ve 10 Temmuz’a kadar da büyük ölçüde transferi şekillendirmiş olacağız. Daha sonrasında ihtiyaç oluşma durumuna göre hareket edebiliriz. Takım toplanmadan bütün transferlerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Manisaspor ilk geldiğimiz yıldaki PTT 1. Lig takımından daha kaliteli bir takıma kavuşacak. Manisaspor ço iddialı bir kadroya kavuşacak. En azından play-off’un içinde yer alacak bir yapı oluşturmayı planlıyoruz.”
 
TARAFTARLARIMIZ BU SENE MÜTHİŞ BİR MANİSASPOR İZLEYECEK

İki yıldır bu kulübü Manisa’dan hiçbir destek almadan kulübü ayakta tuttuklarını ifade eden Mergen, “Demek ki biz kaynaklarımızı bir şekilde oluşturmuşuz. Bundan sonra da sistemi devam ettireceğiz. İki yıldır bu kulübe belediyelerden olan destekler ufak tefek destekler. En son büyükşehir belediye başkanının da futbolculara verdiği primler kulüp kasasına giren rakamlar değil. Bu rakamlar futbolcuları kullanarak onun kendi reklamınla alakalı olan rakamlardı. Özellikle geçen sezon Büyükşehir Belediyespor’da ciddi miktarda harcanan paralar ve sonunda elde edilen başarısızlığı ört bas etmek için futbolcuları yönetime karşı ciddi saygısızlık yaptırarak verilen primler var. Manisa, büyükşehir belediyesi ve belediyelerden ibaret değil. Bizim de oluşturduğumuz diyaloglar ve kaynaklar söz konusu. Bunları çözebilecek noktada olduğumuz için bu göreve yeniden talibiz. Taraftarlarımız bu sene müthiş bir Manisaspor izleyecek. Çok ciddi araştırmalar neticesinde iyi oyuncular getireceğiz bu takıma. Özellikle istikbal vadeden, kulübe gelecekte maddi olarak kazanımlar sağlayabilecek olan futbolcular kazandıracağız.” dedi.
 
BU YÖNETİM MANİSASPOR’U HER ANLAMDA DAHA İYİ YERLERE GETİRECEK

Mergen sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bu yönetim Manisapor’u ekonomik olarak da şampiyon yapmıştır. İki yıl boyunca kulübün borçlarının düştüğü bir süreç bu dönemde yaşanmıştır. Şehirdeki seçilmiş insanlar egolarını bir yana bıraksalar ve sadece kendi işlerini yapsalar ve Manisaspor’a şov yapmak için, egolarını tatmin etmek için gelmeseler, samimi olsalar, yapabildikleri noktada destek olsalar her şey daha güzel olurdu. Abdullah Mergen ve arkadaşları nasıl kendilerine güvenerek bu yola çıktıysalar, bizim destek olmasını beklediğimiz insanlar köstek olmasına rağmen yine başarılı olduysak, bizim gibi böyle arkadaşlar varsa, birilerine değil kendilerine güvenerek gelecek arkadaşlar varsa kongreye bekleriz. Bu yönetim Allah’ın izniyle kongreden iyi bir netice alarak çıkacak, daha çok hizmet edecek ve Manisaspor’u her anlamda daha iyi yerlere getirecek.”
 
ÜYE SAYISI 506

Mergen olağan genel kurul öncesinde üye sayısının 506 olduğunu aktararak, “Bir önceki genel kurulda üye sayısı bin civarındaydı. Listelerde blok yapılmış üyeler vardı. Kongreden sonra rakamları 220’lere düşürdük. İki yıl içerinde toplumun genelini kucaklayarak, üyeler kazandırarak mevcut sayıyı 500’lerde tuttuk.” diye konuştu.
 
 
KOCA BİR CAMİAYI FUTBOLCULARI KULLANARAK TÜRKİYE’YE KARŞI REZİL ETTİLER

Mergen sözlerinin sonunda ise bazı mensupları ve onlara yöne verenlerle ilgili şunları söyledi: “Bu kulübün başkanı ve yönetimi hiç kimseye saygısızlığı olmadığı halde, hiç kimseye tepeden bakmadığı halde, Manisaspor’un gerçekten Manisalıların takımı olması uğraşlarına rağmen, protokole bu şehrin insanlarını oturtmasına rağmen, kulübü sahipsiz kaldığı bir zamanda, o günkü yönetimin tabiri caiz ise arkasına bakmadan kaçtığı bir noktada alıp, hiçbir şeyi olmayan bir kulüpte bir takım oluşturmasına, borçları ödemesine, takım küme düştükten sonra tekrar çıkarmasına rağmen karalamalara ve iftiralara maruz kaldı.  Biz iki tane denetleme geçirdik. Eski futbolculardan birisi biz şikayet etmesiyle birlikte denetleme oldu.
Nenad ile ilgili bütün belgeleri vermemize, aklanmamıza, denetçilerin bize teşekkür etmesine rağmen bu konu Olay Gazetesi tarafından gündeme tekrar taşındı. Karşılarına belge çıkardık. Belgeyi yayınlayın dedik, yayınlamadılar. Bu kadar saldıran bu insanların bu düşünceleri kendi kişisel düşünceleri olabilir mi? Bizim bu insanlara saygısızlığımız da olmadı. Manisaspor’un borcunu ödemekten başka işimiz olmadı. Bu insanların bu kadar saldırı ve ihanet içinde olması normal değil. Demek ki birilerinin tetikçiliğini yapıyorlar. Şimdi aynı insanlar, 10-11 milyon TL’nin harcandığı yerde, yere göğe sığdırmadıkları, bu şehrin başında olan, kurtarıcı ve Mesih gibi gördükleri adamı bir kere bile eleştirmediler. Koca bir camiayı ise futbolcuları kullanarak Türkiye’ye karşı rezil ettiler. Bazı gazetecilere göreve geldiğimde kendileriyle tek tek görüşerek seviyelerinin kötü olduğunu, camianın onların düzgün yazılarına ihtiyacı olduğunu söyledim. Bunların hangisinin şahsiyetinden bahsedebiliriz. Bunlar satılık ve birinin tetikçiliğini yapıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanıyla ilgili bir tane olumsuz yazı göremezsin. Verilen o paralar kimi parası? Şehrin parası, vatandaşın parası. Kulübün içinde bulunduğu zor bir dönemde futbolcuları o belediyeye getirterek, adeta bir dilenci gibi yalvartarak yapılan, bir şov havasında insani olmayan davranışları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ama ben burada olduğum sürece asla bir daha böyle durumlara müsaade etmeyeceğim.”
 
 
 
 
 
 
  
 
 

 
Editör: TE Bilişim