Manisa Medya TV’deki Hüseyin Akkkılıç’ın sorularını yanıtladı.  Mergen özellikle iki hafta önce görevden ayrılan Sait Karafırtınalar’la ilgili bazı itiraflarda bulundu.
“SAİT HOCAYLA BAŞLAMAMIZ BAŞTAN HATAYDI”
Mergen şunları söyledi: “Baştan Sait Hocayla başlamamalıydık. Zaten bu 7 haftalık süreçte belli oldu. Bu yıl iştahla başlamamıştık. İyi ve değerli bir insan. Karşılıklı anlaşıp ayrıldık. Fatih Tekke’yi telefonla arayıp Manisa’ya çağırdım. Oturup anlaştık. Futbolcularımızla da çok güzel uyum sağladı.
8 maçımız var. 3’ü içeride, 8’i deplasmanda. Şuana kadar bir beraberlik bir galibiyet tesadüf değil. Takım çok iyi çalıştığı için puan kazandı. Yenilmedi. Bunun nedeni takımın iyi çalışmasıydı.
İyi bir teknik adam geldi. Antrenmanlar 3 saat sürüyor. Tabiri caizse alt yapıdan oyuncu yetiştirir gibi, taç nasıl atılıra kadar anlatıp öğreten bir hoca. Hiç karamsar değilim. Sadece yapılması gereken işleri yapmak ve o mücadeleyi vermek amacındayız.”  
2018’DE ADAY MI?
2018 yılının Temmuz ayında yapılması beklenen kulüp kongresinde aday olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Mergen şöyle konuştu: “Çok yoruldum. Duyarsızlık ve ilgisizlik ve seviyesiz eleştiriler bunlar beni hayrete düşürdü. Bunlardan dolayı çok üzgünüm. Üzülüyorum. Çok şeyler başardığımızı düşünüyorum. Marifet iltifata tabidir. Bu işin tabiatında var. Biz bunca iş yapmamıza rağmen eleştiriliyoruz. Üzülüyorum. Ama bunlar beni kamçılıyor
2018’in yedinci ayında kongre var. Koltuğa yapışmadım. Dışarda ahkam kesmekle olmuyor. Bizim işimiz bu yıl başarılı olmak. O gün geldiğinde götürebileceksem devam etmeyi düşünürüm. Başka yapmak isteyenlere de saygılı bir şekilde yaklaşırım. Düşmanca davranmam. Bu bir yarıştır. Bu bizi mutlu eder. Adaylığı konuşmak için çok erken. Polemiklere girmem. Aday olmak isteyenler şimdiden çalışabilirler. 37 – 38 milyon TL gibi bir sıkıntımız var. Bu kaynakları çözebilecek adaylar çıkması çok güzel bir şey. Bunun bize zararı yok. O gün geldiğinde arkadaşlarımızla konuşuruz. Bugünden yorum yapmak yanlış olur. Kulüp adına bunu kalben söylüyorum. Kongre yaptığımı günü hatırlıyorum. Çok kötü bir gündü. Hiç kimse yok ortalıkta. Herkes gemiyi terk etmişti. Ama böyle bir noktada iştahlı olunması insanların aday olması bizi mutlu eder.”   
 

Editör: TE Bilişim