“STAD KONUSUNDA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ DUMAN BENİ TONGAYA GETİRDİ FAKAT BUNUN HESABI MUTLAK SORULACAKTIR”

19 Mayıs Stadıyla ilgili Manisaspor’a çok büyük oyunların oynandığını, oradan gelen gelirin gittiğini kaydeden Mergen, “Konuyla ilgili genel müdürle görüştüm.Süreci herkesle paylaştık ve sözleşmeyi karşılıklı feshettik. 2 aylık sürecin ardından yeniden sözleşme imzaladık. Oynanan oyunların üstünü gidiyoruz. Bundan dolayı ciddi bir maddi kaybımız oldu. Çünkü iflas etmiş bir yeri yönetmek çok zordur. Her gün bu sorunlarla uğraşıyoruz. Bir bürokrat yüzünden Manisaspor’un 2 milyon lirası gitti.Stad konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman beni tongaya getirdi fakat bunun hesabı mutlak sorulacaktır. İlgili müdürü Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın getirdiği isimdir. Gereğini öncelikle onun yapması gerekir. Bu bir namus meselesidir. Bunun hesabını hepsinden soracağım. Bunlar elbette yapanların yanında kar kalmayacak.” dedi.

 “BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI ERGÜN TAKIMA DESTEK YERİNE ZARAR VERMİŞTİR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün takıma destek vermek yerine zarara uğrattığını aktaran Mergen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen yıl 11. Ayda Cengiz Ergün buraya geldi. Manisaspor’a belediyenin imkanlarından yararlanacağını söyledi. Transfer yapacağını söyledi.  630 bin TL çek ve senet vardı.Gittim Cengiz Ergün’ün eline verdim. Bunu çevrenizdeki iş adamlarına verin nakite çevirin dedim. Nakit paraya ihtiyacımızın olduğunu söyledim.Daha sonra o çek ve senetleri bize gönderdiler. Senetten 100 bin TL çekten de 75 bin TL’sini iade ettik. 145 bin TL borcumuz var. Daha sonra Cengiz Ergün bana ve yönetimime bir itibar suikastı yaptı. Bunu piyasada da konuşuyor. Bizde her şey resmidir. Bazı çakal tipler konuşuyor elden para veriliyor diye. Bir tek temiz hesabımız vardı. O da şirket hesabıydı. Onu da Cengiz Ergün’ün beraber çalıştığı iş adamı bu alacaklardan dolayı o hesabı haczettirdi. Şuanda bütün işlemleri manüel yapıyoruz. Cengiz Ergün’ün gönderdiği müteahhitler Belediyespor’un bir maçta dağıttığı pirimden daha az bir para için otobüsümüze ve şirket hesabımıza el koydu. Koca büyükşehir belediye başkanının yaptığı planlara oyunlara bakın. Bu yakışır mı?”

‘Cengiz Ergün gelecek takımı kurtaracak’ şeklinde kamuoyunda bir algının olduğunu ifade eden Mergen,“Cengiz Ergün kim ya! Cebinden mi harcıyor.Bu kadar saygısızlık olmaz.Cebinden mi harcayacak Cengiz Ergün. Bu kadar çirkin olmasınlar” dedi. Kulübün 23 milyonluk borcunun Sait Türek ve Kenan Yaralı döneminden kaldığını vurgulayan Mergen, “Bu 6 puan silme meselesi de yine onların dönemine aittir. Bu takıma zorluk çıkaran herkesten hesap soracağız.Buradan da dav et ediyorum. Bu borçları temizlesinler. Manisaspor’u çok iyi kullandılar. Manisaspor’a fayda yerine zarar veriyorlar” dedi. 

TANER HOCAYLA DEVAM

Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın’ın Tepecikspor maçının ardından verdiği demeci doğru bulmadığını ifade eden Mergen, sıkıntılı sürecin Taşkın’ı da gerdiğini belirterek, “Kısacası Taner hocayla bir sıkıntı yok.Kendisiyle sezon sonunu kadar devam etme kararı aldık. Bizim amacımız futbolcularımızla gemiye çıkarmaktır” dedi.

Kulübün mali açıdan çok büyük sıkıntı içinde olduğunu söyleyen Mergen, bu sıkıntıların sorumlusunun önceki yönetimler olduğunu belirtti. Kulübün Jimmy Dixon'a 222 bin Euro borcu olduğunu, bunun 100 bin Euro’sunu ödediklerini aktaran Mergen,“Kalan 145-150 bin lirayı ödemezsek ilk etapta 80-980 bin lira bir ceza ve akabinde de 6 puan silme cezası var.Bunlar 1-2 ay içinde oluyor.  Bu sorunu çözmemiz lazım. Futbolcularımızın paralarını ödeyemiyoruz. Her gün bir sürpriz çıkıyor. Bundan dolayı planlarımız bozuldu” diye konuştu.

“ALACAĞINDAN FERAGAT EDEN ZORLU’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 14 aydır görevde olduklarını belirten Mergen,  kulübün borcunu 29 milyon 900 bin liraya indirdiklerini, bu borcun 17 milyon 900 bin lirasının FİFA ve yerli oyuncuların, 12 milyon liranın ise devlet ait borçlar olduğunu kaydetti. Ahmet Nazif Zorlu’nun yani Vestel’in 13 milyon liralık borcunu sildiğini ifade eden Mergen, “Alacağından feragat eden Ahmet Nazif Zorlu’ya ve Vestel’e teşekkür ediyorum. Gözünü kırpmadan bir kalemde 13 milyonu silmiştir.”

Editör: TE Bilişim