ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor tarihinde bir ilk yaşandı. Siyah-Beyazlılar’ınyeni transferlerinden Christ Bakaki, dinini değiştirip islamageçiş yapacak. Hristiyanlığa mensup olan Kongolu oyuncu, İl Müftülüğü’negiderek müslümanlık için müracaatta bulundu. Başkan Abdullah Mergen, takım arkadaşları Konde ve Sangare ile birlikte müftülüğe giderek randevu alan Bakaki, prosedürler tamamlandıktan sonra çarşamba günü resmen islam dinine mensup olacak.

YENİ ADI BİLAL

ChristBakaki’yi müftülükte görüntüledik. Genç futbolcu, “İslamı tercih ettim. Doğru yolu bulduğuma inanıyorum. Başkanımız Abdullah Mergen’in ve takım arkadaşlarımın bu konudaki teşviğide önemli etkenlerden biriydi. Yeni adım Bilal olacak. Bir önceki kulübümde başkanın adı da Bilal’di ve islam dinine mensuptu. Müslüman bir kızla evlenmek istiyorum” dedi.

“MANEVİYATI ÇOK YÜKSEK”

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen iseBakaki’ninmüslümanlığa ilgisini fark ettikten sonra resmi adımların çok geçmeden atılmaya başlandığını kaydederek, “Bakaki, hem futbolculuğu hem de karakteri ile takımımıza renk katan bir isim. Kendisinin islama yakın ilgisi vardı. Bizlerde bu konuda kendisine yardımcı olmaya çalıştık. Mutluluk verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Böyle bir olaya vesile olmanın maneviyatı çok yüksek” diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim