Manisaspor başkan adaylığı için adı geçen isimlerden İşadamı Ahmet Karakaş, adaylığı düşünmediğini belirterek, kulübün geleceği açısından “ortak konsensüs”e dikkat çekti, kongrenin de haziran başında yapılması gerektiğini ifade etti

ÖZEL RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI
Manisaspor’un şampiyonluğunda pay sahibi olan ve sezon boyu camiada ismi sık sık gündeme gelen İşadamı Ahmet Karakaş, başkanlık için aday olmadığını belirterek, kulübün selameti açısından haziran sonuna planlanan kongrenin mutlaka ve mutlaka erkene çekilmesi gerektiğini söyledi.

“ADAY DEĞİLİM AMA DESTEK VERİRİM”

Öncelikle başkanlık için bir düşüncesinin olmadığını ifade eden Karakaş, “Başkanlık ve yöneticilik gibi düşüncem yok. İşlerim yoğun. Ama kim gelirse gelsin yine Manisaspor’a gereken desteği vermeye hazırım” dedi.

“KONGRE TARİHİ ERKENE ÇEKİLMELİ”

Manisaspor’un geleceğinin bir an önce masaya yatırılması gerektiğini anlatan Karakaş, haziran sonunda yapılması planlanan kongrenin haziran başında olması gerektiğini kaydederek, “Kongre haziran başında olmalı. Kesinlikle sonraya kalmaması lazım. Yoksa Manisaspor çok büyük bir zaman kaybı yaşar. Bu Abdullah başkan için de geçerli. Yeni gelecek başkan için de geçerli. Bir an evvel herkes yolunu çizmeli. Çünkü 2. Lig ile PTT 1. Lig çok farklı. Futbolcular federasyona başvurdu. Serbest kalmamaları için acil para bulunması lazım” diye konuştu.

“ÇEKLERİN KESİLMESİ KIRILMA NOKTASIYDI”

Manisaspor’un bu sezon zoru başardığını belirten Ahmet Karakaş, devre arası kesilen çeklerin takımın şampiyonluğuna önemli katkı yaptığını kaydederek, “Sürecin başından beri içindeydim. Birçok takım büyük paralar harcayıp şampiyon olamazken bu takım bunu başardı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi yardımlarda bulundu. Devre arasında en önemli yardımı esnaf kardeşimiz Nurullah Aksöz yaptı. Futbolcuların serbest kalma ihtimali yüksekken, kulüpte üyeliği bile yokken, bu olaylara şahit olunca ‘ben çekleri keseyim’ dedi. Tüm futbolculara çeklerin kesilmesiyle futbolcular takımda kaldı. Bu bence kırılma noktasıydı. Bu hamle olmasaydı belki de takım kalmazdı. Ondan sonraki süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çok ciddi yardımlarda bulundu. Moral motivasyon açısından, prim açısından tam destek verdi. Kampın da masraflarını karşıladı. Böylelikle bugünlere geldik. Şimdi geriye dönüp bakmanın bir anlamı yok. Manisaspor PTT 1. Lig’e çıktı. Şimdi ne olacak? Manisa’nın büyükleri var. Siyasetçileri var. Organize sanayisi var. Duayen abileri var. Valisi, kaymakamı, belediye başkanları var. Bu konuların bir araya gelinip konuşulması gerekiyor. Herkes elini taşın altına koymaktan kaçıyor” dedi. 

“VALİ BEKTAŞ DUYARSIZ KALIYOR”

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın şehrin tüm sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini, Manisaspor’un da bu kentin en önemli marka değeri olduğunu ifade eden Karakaş, “Manisa’nın valisi, şehrin her sorunuyla ilgilenmeli. Bana göre Manisaspor’un sorunlarına karşı duyarsız kalıyor. Birleştirici olmalı. Vali isterse şehirde konsensüs sağlanabilir. Mergen devam edecek mi? Yeni bir başkan mı gelmeli? Buna ben karar veremem. Manisa’nın ileri gelenleri, Vali’nin huzurunda konuşup bunları masaya yatırmalı. Valimiz öncülüğünde bir toplantı yapılabilirse ortak kararlar alınabilir. Ortak akıl şart. Abdullah Mergen’le de devam edilebilir. Ama nasıl devam edilir? Ortak konsensüsle. Kamuyonun kafasında soru işaretleri varsa bunlara o toplantıda cevap verilir. Yoksa Mergen’e ‘sen git’ demekle olmuyor. Bu takımın öyle ya da böyle başkanı. İyisiyle kötüsüyle bu takım PTT’ye çıktı. ‘Yiğidi öldür ama hakkını ver’ demişler” şeklinde konuştu. 

“PARALI-GÜÇLÜ BİR YÖNETİM OLSUN”

Karakaş, yeni süreçte her partinin destekleyebileceği güçlü bir yönetim olmasının altını çizerek, “Öyle bir yönetim olmalı ki Büyükşehir’den de Yunusemre’den de Şehzadeler’den de hatta CHP’den de isimler olmalı. O zaman ne olacak? Bütün partiler sahip çıkacak. Ve Manisaspor partiler üstü bir kulüp haline gelecek. Güçlü bir yönetim olsun. Paralı bir yönetim olsun. Yönetim kurulu, 40-50 bin liralık bir primi kendi cebinden de verebilmeli. Tüm Manisa’yı kucaklayacak bir yönetim olmalı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le 3-4 gün içerisinde bir görüşmemiz olacak” dedi

 
Editör: TE Bilişim