TFF 2. Lig’den düşmesi kesinleşen ve bir kasaba olan borçları sebebiyle kupaları haczedilerek tarihinin en zor günlerini yaşayan Manisaspor, 50 milyon liraya yakın borcu ödemek için çareler arıyor.
Taraftarların ‘Efsaneler’ olarak isimlendirdiği eski futbolcuların birçoğu büyük takımlara transfer olduktan sonra bir daha geri dönmedi.
İşte bir zamanlar Süper Lig’de fırtınalar estiren Manisaspor’un efsane isimlerinden birkaçı;​
ARDA TURAN

2005-2006 sezonunda Manisaspor’da forma giyen Arda Turan, 2011 yılında Galatasaray’dan Atletico Madrid'e transfer olmuştur.
BURAK YILMAZ

Burak Yılmaz yarım sezonluk Manisaspor macerasında 9 gol atıp dikkat çekmiştir. Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş formaları giymiştir.
CANER ERKİN

Manisaspor’da parlayarak Fenerbahçe forması giymeye hak kazanan Caner Erkin CSKA Moskova'ya transfer oldu. Caner, Avrupa kariyerinin ardından Türkiye'ye dönmüştür.
SELÇUK İNAN

Manisaspor'un küme düştüğü 2007-2008 sezonu sonuna kadar Manisaspor'da kalan Selçuk İnan, Trabzonspor ve Galatasaray'a transfer olmuştur.
HAKAN BALTA

2003-2004 sezonda Manisaspor'a transfer olan Hakan Balta, 2007-2008 sezonunda Galatasaray'a transfer olmuştur.
FİLİP HOLOSKO

2005-2006 sezonda Manisaspor'a gelen Filip Holosko, attığı gollerle dikkat çekerek Filip Holosko, 2007-2008 sezonunda 5 Milyon EURO + Burak Yılmaz + Koray Avcı karşılığında Beşiktaş'a transfer olmuştur.
UFUK CEYLAN

2006-2009 yılları arasında Manisaspor'da forma giyen Ufuk Ceylan, 2009-2010 sezonunda Galatasaray'a transfer olmuştur.
ERDAN GÜLÜM

Avustralya'da oynarken teknik direktör Ersun Yanal tarafından keşfedilerek Manisaspor’a transfer olan Ersan Adem Gülüm, Elazığ ve Adana'da oynadıktan sonra Beşiktaş'a transfer olmuştur.
Dört büyüklerde forma giyme şansı bulan Yiğit Gökoğlan, Uğur İnceman, Volkan Babacan, Sezer Öztürk de Manisaspor’da forma giymiştir.
 

Editör: TE Bilişim