Manisaspor’un eski basın sözcüsü ve yöneticisi Yunus Emre Şahin Pazar günü yönetimden istifasını verdi. Yönetimde genel kuruldan bu yana şeffaflık görmediğini ve Başkan Abdullah Mergen’in despotça tek başına Manisaspor kulübü yönettiğini iddia eden Yunus Emre Şahin dün hazırladığı 6 sayfalık dilekçesi ile Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Manisaspor’un Dernekler yasasına göre yönetilmesi gerektiğini ve her konunun şeffafken ve Genel kurullardan alınan kararlarla yönetilmesi gerektiğini belirten Şahin dilekçesinde; Manisasporun tek adam yönetimi ile yönetildiğini ve son alınan krediden 7 arkadaşının da haberi olmadığını belirterek; “Dernekler kanununu göre kredi çekilmesi kararının öncelikle genel kuruldan alınacak kararla çekilmesi gerektiğini iddia etti. Dosyasında seçildikleri Genel kuruldan bugüne kadar alınan kararların yasal olup olmadığını ve kulübe gelen paraların ne kadar olduğunu? Nerelere harcandığını? Son kredi’nin nasıl ve ne zaman kaç para olarak çekildiği sorularını soran Şahin bu durumların Cumhuriyet Başsavcılığınca incelenmesini istedi. 
Yunus Emre Şahin Manisaspor “Manisa’nın en önemli değerlerinden birisi. Kulübün nasıl yönetildiği ve hesaplarının açık olması gerektiğini savunarak bu bilgileri defalarca başkandan istedik. Ancak bize bu konuda hiç bilgi verilmedi şimdi bunları Cumhuriyet savcılığınca incelenerek bize verilmesini istiyoruz. Amacım kulübü rencide etmek değil. Herkesin destek verdiği Manisa sporda paraların nasıl harcandığının ortaya çıkmasıdır. Transferler yapıldı bir çok oyuncu tek menajer üzerinden alındı, bir çok yerden para geldi ancak bize bu paraların yönetim kurulunda nerelerde harcandığı? Nasıl geldiği konusunda bilgi verilmedi. Oysa Dernekler kanunu göre yönetilen bu kulübün her konuda açık ve şeffaf olması ve kurullarda alınacak kararlarla kulübün yönetilmesi gerekiyor. Ben bütün bunların ortaya çıkması için bu dosyayı ve dilekçeyi Cumhuriyet savcılığınca ortaya çıkarılmasını ve aydınlatılmasını ve açılması halinde mahkeme kararı ile kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyorum. Başka bir amacım yok. Ancak Savcılık veya açılması halinde mahkemeden sonuç çıkmazsa Manisaspor un bir üyesi olarak Genel kurulun toplanması içinde gereken imza toplama işlemini gideceğim. Mutlaka Manisaspor kulübünde gizli kalmış hiç bir bilginin kalmamasını istiyoruz” dedi 


 
Editör: TE Bilişim