Haber: Ahmet Ünsal

Bedensele Engelliler Federasyonunun Gaziantep ilinde düzenlenen ve 600’ün üzerinde engelli yüzücünün kulaç atığı Türkiye Şampiyonasına 7 sporcu ile katılan Manisa Su Sporları Kulübü 5 altın, 4 gümüş ve 6 bronz 15 madalya elde etti.
Üç gün boyunca süren zorlu yarışlarda Belarus’ta düzenlenen yarışlarda 6 altınla ülkemizi gururlandıran Muhammet Keskin S7’de 100 metre sırtta 1.31.55 Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. 
   
MANİSA’YI 7 SPORCU TEMSİL ETTİ

Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal,Antrenör Nurettin Karanarlık önderliğindeki Muhammet Keskin,Zümra Aynurlu,Ferzan Özkan,Mehmet İlerü,Can Gündoğdu,Deniz Ünsal ve Batuhan Çiltaş’tan oluşan Manisa Su Sporları Kulübü sporcuları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce tahsis edilen Engelli otobüsü ile zorlu Gaziantep Yolculuğuna gitti.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’ın destekleri ile Gaziantep’a ulaşan Engelli yüzücüler Gençlik ve Spor Bakanlığınca hizmete sokulan 50 metrelik Olimpik Havuzda düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında rakipleri ile kıyasıya mücadele verdi.
   
15 MADALYA VE TÜRKİYE REKORU GELDİ

Güçlü rakipleri ile havuzda mücadele veren Manisa Su Sporları Kulübü yüzücüleri  S7 kategorisinde Muhammet Keskin ;50 metre serbest ve 200 metre karışık altın madalya alırken 400 metre serbest,100 metre serbestte Gümüş madalya, 50 metre Kelebek’te bronz madalya kazandı.Uluslararası Belarus yarışlarında büyük başarı gösteren Muhammet Keskin S 7’de 100 metre sırtta 1.31.55 Türkiye rekorunun sahibi oldu.

 S6 kategorisinde de Zümra Aynurlu 400 metre serbest, 200 metre karışık ve 100 metre sırtta birinci gelerek Altın madalya elde etti. Aynurlu, katıldığı 50 metre ve 100 metre serbestte Gümüş madalya elde etti.
 S5 kategorisinde de Ferzan Özkan 100 metre serbest, 100 metre kurbağ ve 50 metre sırtta Bronz madalya elde etti.  Günün son yarışlarında ise S6 kategorisinde Mehmet İlerü 100 metre sırtta serbest Bronz madalya kazanırken 
S9’un 12-15 yaş grubunda Can Gündoğdu 100 metre serbestte bronz madalya ya uzanan isim oldu.
 S5’de yarışan Deniz Ünsal ise her zaman olduğu gibi dünya şampiyonu olan rakipleri karşısında verdiği mücadelesinde Isparta’da ki yarışlardaki derecesini 25 saniye daha düşürmeyi başardı...

İŞ İNSANI ÜSTÜNEL: “TÜM SPORCULARIMI GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM” 
Yıllardır Manisa’daki Engelli yüzücülere katkı sağlayan başarılı iş insanı Telateks yönetim kurulu başkanı Uğur Üstünel, Gaziantep’teki Manisa Su Sporları Kulübü sporcularının elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğu dile getirerek;
  “Yıllardır bu çocuklarımızın spor yapması için elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Onlara verdiğimiz bu imkanların karşılığını katıldıkları gerek Uluslararası gerekse Türkiye şampiyonalarında elde ettikleri başarılarla kanıtladılar. Ülkemiz de futbola gerekli olan katkılar her platformda yapılıyor. Su Topu ve bedensel engelliler yüzme sporuna gönül verenlere destek vermek te bizlere nasip. Gerek Su Topunda gerekse Bedensel engelli yüzme alanında yeni sporcuları yaratmak için çalışmalarımız sürecektir. Gaziantep’te başarı elde eden tüm sporcularımı gözlerinden öpüyorum” dedi

BİR TEBRİK DE SPOR MÜDÜRÜ ÖZTÜRK’TEN     

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ise Gaziantep’teki şampiyonadan başarı bir şekilde dönmeyi başaran Yüzme Engelli takımı sorumlusu ve Manisa Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal’ı telefonla arayarak sporcuları tebrik etti. İl Müdürü Öztürk, “İl Müdürlüğümüz olarak her daim engelli bireylerin önünü açmak için tüm imkanlarımızı devreye geçiriyoruz. Sporcularımızı evlerinden ve bulundukları iş yerlerinden alarak spor yapacakları ortamlara taşıyoruz. Engelli yüzücülerimizde bu gruplardan birisidir. Onları gösterdikleri başarılardan dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim